AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» CeBIT 2014 kapılarını açıyor
25/07/2014 Yazdır

CeBIT Bilişim Eurasia'da 2014 yılı hedefi, "Innovasyon ve Geleceğin Teknolojileri" olarak belirlendi.

CeBIT Bilişim Eurasia’da 2014 yılı hedefi, “Innovasyon ve Geleceğin Teknolojileri” olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıldan itibaren eş zamanlı düzenlenen “CeBIT Global Konferansı”  ile uluslararası bir boyuta ulaşan CeBIT, bu yıl da iş dünyası için, içinde bulunduğumuz coğrafyanın en etkili bilişim ve teknoloji platformunu hazırlıyor.

2014’de Ana Sponsoru Aktifbank olan platformu, dünya liderlerinden SAP, Innovasyon Sponsoru olarak destekliyor.  Resmi Havayolu Sponsoru ise yine THY oldu.

Bu yıl köklü değişiklikleri barındıracak olan CeBIT,  artık ağırlıklı olarak iş dünyasına odaklanacak. Eğitim ve akademik çalışmalarla giderek kalitesi yükselen sektör çalışanlarının ilgisini çekecek etkinlikler düzenleyecek.  Artık çok önemli bir istihdam alanı olan bilişim ve teknoloji sektöründe, kamu ve özel sektör yöneticileriyle, çalışanları ve potansiyel elemanları buluşturacak.

Bu Yıl CEBIT’te Değişim Rüzgârları Esiyor!

2014 yılında etkinlik tamamen iş dünyasına odaklı olacak. Uluslararası Alım Heyetleri, B2B Match Making Etkinlikleri, Yurt İçi Alım Heyetlerinin yanı sıra içinde bulunduğumuz coğrafyadan sektörün lider editörleri ve duayenler CeBIT’te tek bir çatı altında buluşacaklar.

KOBİ’lerin CEBIT’e olan ilgisi artıyor, KOSGEB’in Finansal Desteği Devam ediyor!

Katılımcılarının yaklaşık yüzde 65’i Kobilerden oluşan fuar, bilişim ve teknoloji firmalarına bu yıl da çok özel imkânlar sağlıyor. KOSGEB ten gelen destekle sektörde faaliyet gösteren orta ve küçük ölçekli tüm firmalara kendini, hizmet ve ürünlerini tanıtma ve dünyaya açılma imkânını çok düşük maliyetlerle sunuyor. KOSGEB bu yıl ayrıca B2B ikili iş görüşmeleri programlarını da CeBIT’te, Hannover Messe Türkiye ekibi ile birlikte yürütüyor olacak.

Bu yıl farklı ülkelerden katılım olacak

Almanya, Azerbaycan, Polonya, USA, Kore, Bulgaristan, Tayvan, Çin, Makedonya, Birleşik Arap Emirlikleri,  İspanya, Belçika, Fransa, İran, Irak bu yıl CeBIT’e katılım gerçekleştiren ülkeler olacak.

Hannover Messe Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer;  “CeBIT hem Türkiye hem de dünyada BT sektörü için önemli bir etkinlik. Fuarı ve Zirveyi tek çatı altında toplayan “Sektörün Tek Bağımsız Platformu”. Bu yıl özellikle yatırımcılar ve genç girişimcilerin buluşma noktası olacak”

“Bilişim sektörü yurdumuzda daha fazla yatırım, daha fazla araştırma, daha yenilikçi ve yaratıcı  çözümler konusunda ivme yaratıyor. Sonuç olarak tüm dinamikleriyle bu hızlı gelişme ekonomiye de olumlu yansıyor.  2013 de çok başarılı bir yıl geçiren bilişim sektörünün,  teknoloji, hız, yenilik ve hep geleceğe yönelik çözümler söz konusu olduğundan sürekli gelişmek ve büyümek dışında bir şansı da yok. Buna bağlı olarak her yıl konsept değişse de CeBIT’ in mottosu yine “Gelecek Bilişim ile Gelecek” olarak hiç değişmeyecek.

CeBIT gerek dünyada gerekse Türkiye’de, bilişim sektörüne bağımsız bilgi paylaşım platformu sağlamasıyla lider bir organizasyon olarak anılıyor. Çünkü CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Global Conferans etkinlikleri, fuar, forum ve konferansları aynı çatı altında toplayan tek etkinlik. Dünya devi teknoloji markalarının hızı ve gücüyle rekabet edemeyen girişimciler ve yatırımcılar için önemli bir şans ve yeni fikri olanlar için büyük bir fırsat yaratıyor.”

CeBIT Global Konferans oturumlarında bu yıl öne çıkacak konular arasında; Şehir İletişimi, Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi, CTT Summit Medya ve Mobil Ekonomi Zirvesi, Sağlık Bilişim Kongresi, Data Center Özel Bölümü, E-Devlet Özel Bölümü yer alacak.

Şehir İletişimi, Ulaşım ve Teknoloji Zirvesi’nin açılışını, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Almanya Devlet Bakanı Olaf Lies yapacak. Konuşmacı olarak katılacak isimler arasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Feridun Bilgin, “Kart Bazlı Akıllı Şehir Çözümleri” konusunda, Aktifbank Genel Müdürü Önder Halisdemir, Berlin HTW Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Metropolitan Çözüm Uzmanı Prof. Dr. Sven Prueser yer alacak.

CeBIT Global Konferans Data Center Bölümü’nde, Veri Merkezleri, Veri Güvenliği, Yatırımcıların Beklentileri, Kullanıcıların Talepleri konuları masaya yatırılacak. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Murat Yülek’in yapacağı konferansın konuşmacıları, Mukim Öztekin (BDDK Başkanı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu), Ulvi Saran (Kamu Güvenliği Müsteşarı), Mustafa Koç (MEB Fatih Proje Koordinatörlüğü Genel Müdürü), Feridun Bilgin (Ulaştırma Bakanı Müsteşarı), Prof. Dr. A. Çavuşoğlu (Tübitak Başkan Yardımcısı), Paşa Yaşar (Türk Telekom), Tefik Fikret Karaman (Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı), Dr. Ahmet Kaplan (Türksat Genel Müdür Yardımcısı), Hakkı Tok (İBB Bilgi İş Daire Başkanı), Muhammed Cerit (BDDK Daire Başkanı) olarak belirlendi.

Medya ve Mobil Ekonomi Zirvesi, CeBIT Global Konferans kapsamında Bilişim Muhabirleri Derneği ile birlikte düzenlenecek.  Sektörün temel sorunlarını düşünsel sınırları olmayan bir ortamda tartışarak çözüm üretmeyi amaçlayan zirvede, “İnternet ve Sosyal Medya Hukuku”, “Nesnelerin İnterneti”,  “e ticaret” konuları ele alınacak. Zirveye konuşmacı olarak katılacaklar arasında, BTK Başkanı Tayfun Acarer, Eczacıbaşı Holding Faruk Eczacıbaşı, TBD Başkanı Turhan Menteş, MOBİSAD Başkanı Kerem Alkin gibi isimler bulunuyor.

İlk kez gerçekleşecek Sağlık Bilişim Kongresi’nin açılışını T.C. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yapması bekleniyor. Ayrıca, S.B. Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, S.B. Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, OHSAD Genel Başkanı Dr. Reşat Bahat, SGK- GSS Genel Müdürü Dr. İsmet Köksal konuşmacılar arasında bulunuyor. Kongrenin ana başlıkları arasında, Radyoloji Bilgi Sistemleri ve Teletıp Uygulamaları, Dijital Hastane Uygulamaları, Mobil Sağlık Uygulamaları ve Kişiye Özel Tıp Uygulamaları, Sağlık Bilişiminde Altyapı Çözümleri ve IT Teknolojileri, Sağlıkta ERP Uygulamaları ve yanı sıra HIMSS Sertifikalı EMRAM Eğitimi programı yer alıyor./rotahaber/


 

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8131
 GBP :  2.1057
 TRY :  0.0523
 EUR/USD :  1.0665
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft