AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» 1. Türk Cumhuriyetleri Askeri Tıp Kongresi
23/06/2014 Yazdır

1. Türk Cumhuriyetleri Askeri Tıp Kongresi, Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı'nda başladı.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Türkmenistan'dan askeri tıp heyetlerinin katılımıyla düzenlenen kongrede, askeri tıp alanında olağanüstü hallerde ve afetlerde tıp uygulamaları ele alınacak.

Kongrenin açılışında konuşan Gülhane Askeri Tıp Fakültesi (GATF) Dekanı Prof. Tabip Tuğgeneral Mustafa Başbozkurt, sağlık alanında Türk ordusunun her zaman öncü olduğunu söyledi.

Ordunun bilimsel gelişmeleri takip ettiğini ve bu gelişmeleri uyguladığını dile getiren Başbozkurt, şöyle konuştu:

"Bu, tüm kardeş Türk Cumhuriyetleri'nde de böyledir. Ne yazık ki bulunduğumuz coğrafya, sıkıntılı bir coğrafya ve bu coğrafyada sadece silahlı kuvvetleri değil, sivil toplumu da ilgilendiren kitlesel yaralanmalara maruz kalınmaktadır. İnsanoğlunun belki de en ciddi zaafı, kendisini yok eden silahları geliştirmesidir. Gönül arzu eder ki bu teknoloji, bu yönde gelişmesin ama maalesef son yıllarda özellikle kontrol edilemeyen terörist girişimleriyle kitlesel yaralanmalar, sadece askerleri değil, sivil toplumu da ilgilendirmektedir. Bu nedenle bu bilimsel toplantılarda sağlıkla ilgili meseleleri tartışmamız, tecrübelerimizi ortaya koymamız gerekmektedir."

"Silahlı çatışmalar konusunda askeri hekimlere çok ihtiyaç duyulmaktadır"

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanı Tümgeneral Tarık Özkut da kongrede, adli tıp konusunda olağan değil, olağanüstü olaylardan başlayarak değerlendirmeler yapılacağını anlattı.

Özkut, kongre boyunca olağanüstü durumların sorunlarına çözümler bulunacağını belirterek, "Şu anda sadece Irak'ta onlarca kişi ölmüştür. Dünyanın her yerinde birçok sorun yaşanmakta ve bu sırada birçok insan hayatını kaybetmektedir. Silahlı çatışmalar konusunda askeri hekimlere çok ihtiyaç duyulmaktadır. Eminim kongre boyunca Türk Cumhuriyetleri hekimleri bu tür askeri sağlık problemlerine ileriye dönük çözümler bulacaklardır" ifadelerini kullandı.

Kongre Ulusal Başkanı Prof. Tabip Albay Mustafa Özer ise Genelkurmay Başkanlığı'nın 17 Ağustos depreminden sonra olağanüstü hal ve afetlerle ilgili çok önemli çalışmalara imza attığını bildirdi.

Özer, "Irak, Suriye ve Orta Doğu'daki gelişmeler, dünyada farklı bir atmosferin bizi beklediğini, daha çok asimetrik tehditler üzerinden sıkıntı yaşayacağımızı, sivil tababetten farklı, askeri tababet uygulamalarının ön plana çıkacağını gösteriyor" dedi.

Mustafa Özer, batı dünyasının tanı ve tedavi hizmetlerinde yoğunlaştığını, Asya ülkelerinin ise acil durumlara hazırlıklı olma anlamında kendini geliştirdiğini sözlerine ekledi./aa/

Genelkurmay Başkanlığı ev sahipliğinde düzenlenen kongrede, tıbbi bilgi ve deneyimler paylaşılacak, dostluk, barış ve işbirliğini geliştirici faaliyetler icra edilecek.

"Olağanüstü Durumlarda Askeri Sağlık Hizmetleri" konusunda bildirilerin sunulacağı kongre, 25 Haziran'da sona erecek.

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8082
 GBP :  2.1115
 TRY :  0.0522
 EUR/USD :  1.0636
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft