AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» 23. Yılında Uşak’ta Hocalı Katliamı Anıldı - Video+Foto
25/02/2015 Yazdır

Ermenilerin Karabağ’ın Hocalı Kasabası’nda gerçekleştirdikleri soykırım Uşak’ta anıldı.

Azerbaycan’ın en kara günlerinden biri olan 26 Şubat 1992’de Ermenilerin Karabağ’ın Hocalı Kasabası’nda gerçekleştirdikleri soykırım, Uşak’ta düzenlenen bir panel ile anıldı. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Elemanlarından Dr. Vefa Rızayeva Kurban ve Uşak Üniversitesi Fen Edebiyet Fakültesi Tarih Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Murat Öntuğ panele konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğe Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar'ın yanı sıra Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Eşbaşkanı ve İzmir Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği Başkanı Dr. Asıf Kurban da katıldı. 

Uşak Üniversiteli öğrenciler program başlamadan önce Türk Cumhuriyetleri’nin bayrakları ile sahneye çıkarak büyük alkış topladı. Hocalı’da katledilen şehit sivil ve askerlerin yanısıra tüm Türk dünyasının şehitleri için düzenlenen saygı duruşu ile birlikte Türkiye ve Azerbaycan milli marşları okundu.

Hocalı Soykırımı ile ilgili sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Nurullah Cahan, Azerbaycan’da yaşanan bu soykırıma sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayarak, özellikle gençlerin bu konuda bilinçlendirilmesi için bu tür etkinliklerin yapıldığını söyledi.

Rektör Çelik ise Hocalı’da yaşanan soykırımların daima Türk ve Müslümanlara yönelik gerçekleşmeye devam ettiğinin altını çizdi, Bosna ve Ortadoğu’da yaşanan ve yaşanmaya devam eden katliamları örnek verdi.

Emperyalist girişimlere karşı dikkatli olunması çağrısı yaparak düzenlenen etkinliğin önemine işaret eden Çelik, “Yeni nesillere Hocalı Katliamını unutturmamak için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz” dedi.

Kurban: “Hrant Dink’i herkes bilir ama Hocalı’yı kimse bilmez!”

Protokolün ardından söz alan Vefa Rızayeva Kurban  Azerbaycan’ın Karabağ Bölgesi’nde yaşanan gelişmelerin tarihsel gelişimini anlattı. Türk milletine yönelik soykırım girişimlerinin uluslararası kamuoyu tarafından yeterince algılanmadığını belirterek “Hrant Dink’i herkes bilir ama Hocalı’yı kimse bilmez” şeklinde konuştu.

Öntuğ: “Neden ölen ve öldürülen biz oluyoruz?”

Tarihçi Murat Öntuğ da Hocalı’daki soykırımın halen dünya tarafından tanınmadığını, Batılı ülkelerin bu vahşete seyirci kaldığını hatırlattı. “Böyle modern bir dünyada neden ölen ve öldürülen biz oluyoruz?” diye sorararak konuşmasını sürdüren Öntuğ, “Haçlı seferlerinde en azından Müslümanların üzerine cesaret göstererek saldıran Hristiyanlar şimdi Müslüman’ı Müslüman’a kırdırıyor” dedi.

Panelin sonunda protokol ve katılımcılara Uşak Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Naib Alekberov tarafından Hocalı hakkında kitap takdim edildi.

İzmir Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği'nin de destek verdiği panelin yapıldığı Atatürk Kültür Merkezi'ni davetliler hınca hınç doldurdu./gitmedya/

 

 

 

 

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8152
 GBP :  2.1198
 TRY :  0.0523
 EUR/USD :  1.0678
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft