AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Azerbaycanlı Yazar, Azerbaycan’da Şehir Olan 17 Kütahyalı Şehidi Yazacak
29/01/2015 Yazdır

Azerbaycanlı Yazar Gülsüm Adilgızı, Azerbaycan toprakları için savaşarak şehit olan 17 Kütahyalı Türk’ün hayatını kaleme alacak.

Adilgızı, “Onlar, ’biz bir millet iki devletiz’ diyerek orada şehit olmuşlar. Ben 17 Türk şehidi tanımak için geldim. 24’üncü kitabımı bu şehitler için yazmak istiyorum” dedi.

Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilen Hocalı katliamı ve Rus işgalini 23 ayrı kitaptata kaleme alan Gülsüm Adilgızı, Azerbaycan’da farklı dönemlerde savaşarak hayatını kaybeden 17 Kütahyalı Türk’ün hayatını yazmaya hazırlanıyor. Azerbaycan toprakları için savaşarak canını vermiş olan 17 Kütahyalı Türk’ün yakınlarıyla görüşerek onların hayatlarını kaleme alacağını belirten Adilgızı, Azerbaycan’ın Türk halkına minnettar olduğunu vurguladı.

Azerbaycan şehitleri için 23 kitap kaleme aldığını belirten Adilgızı, "Şehit aileleriyle görüşürken, onların isteklerini dikkate alarak kitapları yazdım" dedi.

“ONLAR, ’BİZ BİR MİLLET İKİ DEVLETİZ’ DİYEREK ORADA ŞEHİT OLDU”

Kütahyalı 17 tane Türk’ün Azebaycan’da Ermenilere karşı savaştığını, burada şehit edildiğini öğrendiğini belirten Adilgızı, 24’üncü kitabını Kütahyalı şehitler için yazacağını söyledi.

Adilgızı, “20 Şubat’ta beni Kütahya’ya davet ettiler. Şehitlerimizle alakalı büyük bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda bana anlattılar ki, Kütahya’dan 17 Türk Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde şehit olmuştu. Onlar, biz bir millet iki devletiz diyerek orada şehit olmuşlar. Bunu birkaç gün önce toplantıda bana söylediler. Ben 17 Türk şehidi tanımak için geldim. 24’üncü kitabımı bu şehitler için yazmak istiyorum. Onların aileleriyle görüşme düşüncem var” dedi.

“ERMENİLER, ALLAH’IN MAHKEMESİNDE HESAP VERECEK”

Hocalı katliamı ile ilgili de konuşan Gülsüm Adilgızı, “Hocalı katliamı Azerbaycan halkının başına gelmiş, tarihte görülmemiş bir vahşiliktir. Ermeniler her zaman Azerbaycan topraklarını işgal etmeye devam etmiş. Hocalı bizim için ağır bir derttir. Bütün mahkemelerden kaçabilirler ama Allah’ın mahkemesinden kaçamayacaklar. Allah mahkemesinde onlar hesap verecekler. Dünyaya yeni gelmiş bir çocuğu niye öldürürler” şeklinde konuştu.
Gülsüm Adilgızı, Ermenilerin Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağını kıskandığını belirtti.

“TÜRK HALKINA MİNNETTARIM”

Türkiye’ye Azerbaycan’a destek verdiği için teşekkür eden Adilgızı, şunları söyledi: “Bu soykırım sadece Azerbaycan’ın değil, Türk halkının yasıdır. Biz her zaman bir arada olmalıyız. Bütün dünyaya Ermenilerin nasıl vahşi bir millet olduğunu anlatmak istiyorum. İlk kez Türkiye’ye geliyorum. Bütün kitaplarım Atatürk Kütüphanesi’ne koyuldu. Bu, benim ve Azerbaycan halkı için büyük bir değerdir. Bunun için Türk devletine ve halkına minnettarım.”/iha/

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8399
 GBP :  2.1472
 TRY :  0.0526
 EUR/USD :  1.0823
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft