AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Bahçeli: Siyasetteki FETÖ’cülere neden dokunulmuyor?
23/11/2016 Yazdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, "FETÖ'nün siyasi ayağı gizemini korumaktadır. Öğretmene güç yetiyor da siyasetteki FETÖ'cülere neden dokunulmuyor? Neden bunların üzerine gidilmiyor? Odacı, çaycı, çorbacı biliniyor da hatırlı mevkilerde bulunan FETÖ'cülere neden sıra gelmiyor? Bu gecikmenin sebebi nedir? Bilmediğimiz bir müdahale mi vardır?" diye sordu.

Bahçeli, 'cinsel istismar' ile ilgili çok tartışılan ve bugün hükümetin komisyona geri çektiği tasarıyı da sert dille eleştirdi. Bahçeli, "Çocuktan gelin olur mu? Cinsel istismar suçlusundan mağdur mu çıkar? Bu önergeyi veren AKP’li milletvekillerinin hiç mi yüreği sızlamadı. Buradan AKP’ye çağrıda bulunuyorum. Bu önergeyi komisyona çekmekle kalmayın tümden geri çekin" dedi. Bahçeli, AK Parti'nin gönderdiği anayasa taslağının ise 12 maddeden oluştuğunu söyledi.

İşte Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

Geleceğimizin güvencesi evlatlarımızı zehirleyenler yaptıklarının bedelini en ağır şekilde ödemelidir. Bu ister FETÖ olsun, ister PKK olsun fark etmeyecektir.

FETÖ ve PKK’lı oldukları gerekçesiyle açığa alınan öğretmenler emanete hıyanet etmişlerdir. FETÖ için çalışan bir öğretmen ya da memura en ufak bir acıma gösterilmemelidir. Bunlara acırsak tekrar acınacak hale düşmekten kurtulamayız.

'DİLSİZ ŞEYTAN OLMAYACAĞIZ'

Asılsız ihbarlarla öğretmen ya da memurları işten atmak ise haksızlığa işaret edecektir. Biz asla dilsiz şeytan olmayacağız, haksızlık karşısında susmayacağız.

Yurtta sulh isimli çeteyi ağzına alan yoktur. Bu ihanet çetesi hakkında doyurucu bilgilendirme yapılmamıştır.

'BUNLARI İDAM SEHPASINA NE ZAMAN ÇIKARACAĞIZ'

FETÖ'nün siyasi ayağı ise gizemini korumaktadır? Öğretmene güç yetiyor da siyasetteki FETÖ'cülere neden dokunulmuyor? Neden bunların üzerine gidilmiyor. Odacı, çaycı, çorbacı biliniyor da hatırlı mevkilerde bulunan FETÖ'cülere neden sıra gelmiyor? Bu gecikmenin sebebi nedir? Bilmediğimiz bir müdahale mi vardır?

Yurtta sulh isimli melanetin tepe kadrosunu ne zaman öğreneceğiz? Ve bunları şartlar tamam olursa idam sehpasına ne zaman çıkaracağız?

'EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞIMIZI KONUŞMAK ZORUNDAYIZ'

Irak ve Suriye’deki olaylar manevra alanımızı daraltmaktadır. Son günlerde dövizkurundaki anormal oynaklıklar milletimizin hayat standardını düşürmektedir. Son 1 yıl içinde dolardaki fiyat artışı yüzde 19’u bulmuştur. 'Başka ülkelerin paraları da değer kaybediyor' diyemeyiz. Başka ülkelerin paralarının değer kaybetmesi Türk Lirası’nın değer kaybetmesine gerekçe oluşturamaz.

FED’in muhtemele faiz artırımı ve ABD’nin yeni başkanının ekonomi politikaları peşinen Türkiye’yi etkiliyor ise ekonomik bağımsızlığımızı konuşmak zorundayız. Türkiye aynı şartlardaki pek çok ülkeden olumsuz olarak ayrışmaktadır.

Başbakan’ın, 'Size ne dolardan iner de çıkar da' demesi yanlıştır. Açlık, yoksulluk rekorlar kırmakta devamlı yukarı tırmanmaktadır. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam demekle sorunlar bitmiş olmayacaktır. Dişten artan yoktur. Kapalı kaynayan tencerenin içinde hayal kırıklıkları, kabaran borçlar vardır.

24 Kasım’da toplanacak Para Politikası Kurulu çok şeye gebedir. Faiz artırımı bile dövizdeki artışı durduramayabilecektir. Biz, 'Hükümet kaybetsin de nasıl kaybederse kaybetsin' anlayışında değiliz. Türkiye ekonomisi fırtınaya yakalanırsa bundan hepimiz zarar görürüz. Ekonomik yenilgimizi gözleyenlere milletçe aynı tepkiyi göstermekten başka çaremiz yoktur. Milli ekonomi FED’e göre açılıp kapanmayan sağlam duran bir yapıdır.

'BU ÖNERGEYİ VERENLERİN HİÇ Mİ YÜREĞİ SIZLAMADI'

Günlerdir cinsel istismar konusunu tartışıyoruz. Geçtiğimiz Perşembe bir grup AKP’li milletvekillinin verdikleri skandal öneriyi o günden bugüne konuşuyoruz. Bir defa bu önergenin safında durmak çocuklara kıymış sapıkları selamlamak ve onlarla aynı kümeye girmek demektir. 16 Kasım’a kadar cinsel istismarı yap sıkıyı görünce evlen. Bu önerge milletimizi ayağa kaldırmıştır. Kadın dernekleri tepkilerini isabetle göstermişlerdir.

Cinsel istismar suçu cebir ve şiddet olamadan nasıl gerçekleşecektir. Çocuk sayılan bir evladımızın istismara uğraması nasıl sıradan görülecektir.
Bu önergeyi veren AKP’li milletvekillerinin hiç mi yüreği sızlamadı. Hiç mi elleri titremedi. Medeni kanunun 124. Maddesi erkek ya da adın 17 yaşını doldurmadan evlenemez hükmünü içermektedir. Ancak hakimin 16 yaşını dolduranların evlenmesine izin verebileceği de kaydedilmiştir.
Bu önerge tecavüzcülere af getirmektedir.

'KOMİSYONA ÇEKMEKLE KALMAYIN, TÜMDEN GERİ ÇEKİN'

Herkes vicdanını yoklasın ve şu sorunun cevabını arasın: Çocuktan gelin olur mu? Cinsel istismar suçlusundan mağdur mu çıkar? Şu anda cezaevinde heyecanla mezkur önergenin yasalaşmasını bekleyen ve cinsel istismarda hüküm giymiş hangi hatırlı veya sözü geçen kokuşmalara destek verilmektedir? AKP’nin aklı selim hiçbir milletvekili bu karar destek vermeyecektir. Bu ahlaksızları değil affetmek bunların kafasına hukukun demir yumruğunu indirmek milli ahlakın gereğidir. Buradan AKP’ye çağrıda bulunuyorum. Bu önergeyi komisyona çekmekle kalmayın tümden geri çekin.

ANAYASA TARTIŞMALARI

AKP’nin anaysa değişikliği taslağının bize ulaştığını geçen hafta söylemiştim. Çalışmalarımızı tamamladık. Değişiklik talebinde onayladıklarımız olduğu gibi itiraz ettiklerimiz de var. Öncelikle anayasa değişikliğini dar kapsamlı tutmanın faydalı olacağını ümit ediyoruz. AKP’nin değişiklik önerilerini genel anlamda makul buluyoruz. Konuşarak mutabakata inşallah varacağız. Daha doğrusu varmak zorundayız. Müfteri koalisyonunun ne dediği umurumuzda değil. Biz milletimiz ve dava arkadaşlarımız ne diyor ona bakarız.

CHP’YE SERT ELEŞTİRİLER

CHP yöneticilerinin dedikoduya çakılmaları öncelikle kendileri için talihsizliktir. Bize yönelttikleri mesnetsiz iddialar sahiplerine aynen dönecektir.
Sayın Kılıçdaroğlu bizi tanımıyor. Bu doğaldır doğal olmayan konuşmanın erdemine inanmış bir hareketi kendi gibi görmek hayasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu şunu bilsin. Kavga gibi bir arayışımız yoktur. Eğer olursa kendileri bizim klasman ve ilgimizde zaten değildir. Sakal bıyığa denk olmayınca berber ne yapsın. Söz eylemi doğrulamayınca adam neylesin. CHP vatanı böldürmeyeceğiz diyor. Kendilerini alkışlıyor Allah tamamına erdirsin diyoruz.
Biz CHP’nin Adana’ya gideceğini zannediyorduk baktık ki yolu şaşırmışlar Kartal’a çıkarma yapmışlar.

Çok sayıda bölücü emelleri olan oluşumlarla CHP’yi sırt sırta görmek bir yol kazası değildir. HDP-PKK suç üstü basıldı. CHP, PKK’nın bagajı haline geldi. Bize göre bunu adı rezilliktir. CHP’liler, “vatanı böldürmeyeceğiz sözünü ya birbirlerinin yüzüne söylesinler ya da cesaretleri varsa HDP’li kardeşlerine söylesinler. Anladığımız kadarıyla HDP CHP’nin içine kaçmıştır. Atatürk yerinden kalkıp bunları görse ya yeniden yerine yatar ya da bunların alayını İzmir’e kadar kovalar.

'AK PARTİ'NİN TASLAĞI 12 MADDE'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bahçeli bir soru üzerine AK Parti’nin gönderdiği anayasa taslağının, 12 maddeden oluştuğunu açıkladı. Bahçeli, "Müzakere devam ediyor. Kaç madde olduğunu söylersek zaten hepsi 12 madde" dedi.

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8131
 GBP :  2.1057
 TRY :  0.0523
 EUR/USD :  1.0665
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft