AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» DAK’dan sert açıklama: Ermenistan, Azerbaycan’a karşı provokatif eylemlerini derhal durdurmalıdır
04/04/2016 Yazdır

Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan’a saldırmasından dolayı Dünya Azerbaycanlılar Kongresi sert açıklamada bulundu.

Açıklama şöyle:

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi (DAK) olarak Ermenistan Devleti’nin ateşkes anlaşmasını yeniden ihlal ederek provokatif amaçlı olarak Azerbaycan’a, sivil ve silahsız insanlara saldırmasını kınıyor ve bu tür eylemlere derhal son verilmesini talep ediyoruz.

Ermenistan silahlı kuvvetleri Nisan ayının 2’si gece yarısından itibaren top ve füze dahil ağır silahlar kullanarak sınır bölgelerindeki köy ve kasabaları ateşe tutarak hücuma geçmişlerdi.

Ermenistan’ın bu tecavüzkar ve provokatif eylemi sonucunda 12 Azerbaycan askeri şehit olmuştur.

Azerbaycan Ordusu bu saldırıya karşılık vererek Ermenilerin hücumunu  durdurmuş ve onları geri çekilmeye mecbur bırakmıştır.

Ermenistan’ın askeri işgali ile karşı karşıya kalan Azerbaycan uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak meşru müdafaa hakkını kullanarak Ermenistan’a gerekli cevabı vermesi sonucunda Ermenistan tarafı çok sayıda asker ve teknoloji olarak kayıplar vermiştir.

Ermenistan’ın bu saldırı ve tecavüzkar politikaları devam ettiği sürece Azerbaycan’ın tutumu daha da sert olacaktır.

1990 yılların başlarından, bağımsızlığını yeni kazandığı dönemden itibaren Ermenistan Devleti’nin işgalcilik politikalarından ve bunların sonucunda ortaya çıkan insani problemlerden ciddi sıkıntılar çekmektedir.

Ermeni terör örgütleri Azerbaycan’da 300’den fazla terör saldırıları yapmış, Dağlık Karabağ ve onun çevresindeki illeri işgal etmiş ve bunun sonucunda binlerle Azerbaycan Türkü katledilmiş, yaralanmış, rehin alınmış ve bir milyondan fazla Azerbaycan Türkü zorunlu göçe mecbur bırakılmıştır.

İşgalcilik, dini ve milli ayrımcılık, terör Ermenistan Devleti’nin devlet politikası olmuş ve maalesef bugün de devam etmektedir.

Günümüzde BM Güvenlik Konseyi’nin almış olduğu dört karar Azerbaycan’ın işgal edilmiş topraklarını geri almak için tam hukukunun olduğunu ortaya koymaktadır.

Maalesef, Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkarılması hususuyla ilgili olarak kendisinin de taraf olduğu uluslararası anlaşmaları ve uluslararası kuruluşların beyanatlarını dikkate almayarak işgali ve provokatif eylemlerini halen de devam ettirmektedir.

Son yaşanan olaylar da göz önüne alındığında artık dünya kamuoyu, uluslararası kuruluşlar Ermenistan’ın bu provokatif eylemlerini kesin bir dille kınamalı, işgalcilik siyasetinden vazgeçmesi ve Azerbaycan topraklarından çıkması için baskı yapmalıdır.

Bu yapılmazsa Ermenistan’ın ağır silahları da kullanarak yaptığı son provokatif eylem daha büyüyerek ve genişleyerek daha da vahim durumlara yol açabilir.

Özellikle Dağlık Karabağ sorunun çözümü için kurulmuş olan ATET Minsk grubu tüm olanaklarını kullanarak Ermenistan’ın bu askeri tecavüzünü önlemesi gerekir.

Azerbaycan kendi öz topraklarını ve halkını savunmaktadır.

Azerbaycan Dağlık Karabağ sorununun barışçıl yollardan ve Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmesinden yana politikalar izlemektedir.

Azerbaycan, uluslararası kuruluşların ve bir çok devletin ısrarlı isteklerini dikkate alarak Ermeniler tarafından işgal edilmiş topraklarımızda başlatmış olduğu karşı hücumu durdurduğunu duyurdu.

Bu Azerbaycan Devleti’nin barıştan yana olduğunu ve Dağlık Karabağ sorununu barışçıl politikalarla çözmek isteğini ortaya koymaktadır.

Ancak, bundan asıl ders çıkarması gereken Ermenistan Devleti olmalıdır. Azerbaycan’ın bu kararı Ermenistan’ın durumu gerçekçi olarak değerlendirmesi ve aklını başına devşirmesi için bir şanstır.

Azerbaycan Ordusu son olayda cephe boyunca Ermenistan’a unutamayacağı bir ders verdi. Ermenistan’ın bu dersten nasıl bir sonuca varacağını zaman gösterecektir.

Bundan sonra da Ermenistan’ın tüm tecavüz ve provokatif eylemlerinin cevapsız kalmayacağına eminiz.

Çünkü Azerbaycan Ordusu’nun her açıdan bunu yapmaya fazlasıyla gücü vardır. Ve de Azerbaycan kendi topraklarını savunmaktadır.

Ermenistan’ın Azerbaycan karşı olan provokatif eylemlerini Gürcistan (Borçalı), İran’da (Güney Azerbaycan) yaşayan Azerbaycan Türkleri başta olmakla dünyadaki 50 Milyondan fazla Azerbaycan Türkü dikkat ve endişeyle takip etmektedirler.

Bu soydaşlarımız bu endişelerini bizlere de ileterek, bu hususta her zaman Azerbaycan’ın yanında olduklarını söylemektedirler.

Dünyanın neresinde yaşamasına bakılmaksızın her bir Azerbaycan Türkü gibi Dünya Azerbaycanlıları Kongresi de Azerbaycan Devleti’nin ve Ordusunun her daim yanındadır ve Azerbaycan’ın bu haklı davasına destek vermeye her zaman hazırdır.

Ermenilerin bu menfur saldırısı sonucu hayatlarını kaybeden Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına ve Azerbaycan’ımıza başsağlığı veriyor, Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

04.04.2016

Dünya Azerbaycanlıları Kongresi

Yönetim Kurulu Adına Başkan

Dr. Asif KURBAN

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8082
 GBP :  2.1115
 TRY :  0.0522
 EUR/USD :  1.0636
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft