AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Ermeniler Agos’un Azerbaycanlı çalışanını öldürebilir iddiası
14/10/2014 Yazdır

Ermeniler kendi çirkin niyetlerine ulaşmak için onun cenaze törenini bile düzenleyip, sorumluluğu Azerbaycan'ın üzerine yıkmak planından bile çekinmezler.

Bir süre önce Türkiye Ermenilerinin Tribünü kabul edilen "Agos" gazetesinde Azerbaycan basınına karşı yeni karşı propaganda kampanyasına start verildiği ile ilgili yerel medyada yazılar çıkmıştı..

Konuyla ilgili yayınlanan makalenin yazarı Fatih Gökhan Diler, Azerbaycanlı yazarlar Elnur Eltürk ve Elnur Hidayetoğlu adı geçen gazeteci hakkında kötü niyetli ifadeler kullandıkları için, gazete onun savunmasına dayanarak: "Biz emekdaşımız Arzu Geybullayevin ağır bir kampanyaya maruz kaldığını düşünerek, onun hayatının tehlike karşısında kalmasından endişeleniyoruz. Kamuoyunu, gazetecileri ve medya kurumlarını, hemkarımızı hedef alan saldırılar karşısında sessiz kalmamaya çağırıyoruz " açıklaması yaptı.

"Agos" gazetesinde yayımlanan makalede kaydedildiğine göre, Azerbaycan'da yayımlanan aznews.az, musavat.com, modern.az vs. siteler Arzu Geybullanı düşman basınında çalışmakla itham ediyorlar.

Bundan sonra Türkiye Ermenileri bu konuyu tekel ve aynı görüşte olan diğer yayınlarda da yaygınlaştırabilirler. Bugün Ermenilere hizmet eden "odatv.com"da da güya A.Geybullanın Azerbaycan medyası, daha doğrusu, gazetecileri tarafından ölümle tehdit edildiği iddia edilmektedir.

Saçma ve anlasılamayan bir iddia ile çıkış etmeyin arkasında hangi konuların durduğu bellidir. Türkiye Ermenileri A.Geybulladan Azerbaycan medyasına karşı istedikleri planlarını hayata geçirmeye çalışıyorlar. A.Geybulla ise henüz kendinde cesaret bulup Azerbaycan gazetecileri tarafından ölümle tehdit edildiğini diyemez, gerçeği söylemekten çekiniyor. Çünkü Ermenilerin ekmeğini yiyor, Ermenilerin talimatlarını yerine getiriyor.

Çünkü Ermeniler için A.Geybullanın ne bilgisi, ne de deneyimi, ne de yetenek önemli. Bunlar Ermeniler için ikinci plandadır. Ermeniler için temel gösterge onlara rağbet ve anti Azərbaycan eğilimli olmaktır ki, bu da A.Geybulla'da olduğundan Ermenilerin yanındadır. Ermeniler Azerbaycan-Ermenistan üzere yaptığı çalışmalarla tanıştıkları için onu "Agos" a davet etti. Bunu A. Geybullanın kendisi de itiraf etti.

2009 yılından küçük ölçekli projelerde daha çok öğretici olarak katılan A.Qeybulla tabii ki, Ermenilerin çıkarlarını savunma ettiğinden onların beğenisini kazandı. 2011 yılında "Imagine Center for Conflict Transformation" adında örgüte katıldı. 2007 yılında kurulan ve sorunların çözümü üzerinde çalışılan bu merkez sadece ayrılıkçıların çıkarlarına ediyor. Ermenilerin ağına düşen Azerbaycanlı gazeteciden istihbaratçı gibi de yararlanabiliyor, belki de yararlanmaktadırlar.

Avrupa'da eğitim gören A.Geybulla Türkiye'nin daha tanınmış medya organlarında çalışabilirdi. Onun "Agos" da çalışması, Ermeni yöneticilerinin tslimatlarını yerine getirmesi de gerçektir. "Agos"da Türkler de çalışırlar. A. Geybulla daha çok bunu esas getirerek kendisine hak kazandırır, onu bu konuda itham edenlere cevap veriyor..

Ama eğer onlar da A. Geybulla gibi Türk dünyasına dokunacak, onu aşağılayan, işgalci Ermeni çıkarlarını koruyan yazılar yazıyorlarsa, (bunda şüphe yoktur) demek ki, asıl Türk değiller. Türkləşmiş ermenilerdir ki, onlar Türkiye'de yeterince saydadırlar. Ad ve soyadlarını değiştirseler dede antitürk hasletlerini değiştirmezler.

A.Geybulla'nın Azerbaycan medyası tarafından ölümle tehdit edilmesi olayına gelince,gelince bu sadece iddia edilecek bir konudur, kendisi de anlaşılmayan. A.Geybulla Azerbaycan medyası için önemli bir kişi değil ki, onun ölmünə ferman verilsin. Azerbaycan medyasında sadece onun "Agos"da şalışmasını kınayan görüşler yayınlanmıştır.

Daha çok tanınmış gazeteciler Elnur Eltürk ve Elnur Hidayətoğlunun onun hakkında söylediklerini esas edenler bu gazetecilerin çalıştırdığı fikirlere yeniden göz salsalar iyi olurdu. A.Qeybulla ilgili gazetecilerin görüşlerinde hiçbir tehdit yoktur, sadece kınama var, öznel fikirlerdir. Bu kınama milletini ve halkını sevmekten, toprağa bağlılıktan kaynaklanıyor.

Çünkü hiçbir mazeret Azerbaycanlının Ermeni medyasında çalışmasına haklı olamaz. A.Geybulla eğer çalıştığı projelerde Ermeni işgalciliğini ifşa etseydi, o bugün "Agos"da çalışmazdı. Azerbaycan medyasında herhangi bir Ermeni çalışsaydı ve kendi ülkesine karşı makalelerle çıkış etseydi, Ermeniler tarafından daha ağır biçimde kınanırdı.

Anlaşılan Ermeniler bu gibi küçük meseleleri Türkiye basınında şişirtməklə A. Geybulladan ikinci Hrant Dink yaratmak niyetinde. Ermeniler kendi çirkin niyetlerine ulaşmak için onun ölümünü de gerçekleştirip, sorumluluğu Azerbaycan'ın üzerine yıkmak planından bile çekinmezler. A. Geybulla'nın hayatına tehlike öyle Ermenilerden gelebilir, Azerbaycan'dan yok. Hrant Dink'in öldürülmesinden Ermeniler çok kazandılar.

Onların ikinci kazanılacak adamı A. Geybulla olabilir. Ola ki, Ermeni istihbaratçıları A. Geybulla'nın hayatına tehlikenin Azerbaycan'dan olabileceğini onun beynine enjekte, onu Avrupa manşetlerinde çıkartsınlar.

Muhtemelen A. Geybulla da Ermenilerin talimatını yerine getirip Avrupa'nın muhteşem manşetrinde Ermeni gazetesinde çalıştığı için Azerbaycan'dan tehdit edildiğini dünyaya beyan edecek. Beklemeye mecburuz ...


Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı Qeybulla Qeybullayevin kızı olan Arzu Qeybulla gerçekten de çalıştığı "Agos" gazetesinde Azerbaycan aleyhine birkaç makale ve fikirlerle yapıldı.

Hatırlatırız ki, bu gazete 2007 yılının Ocak ayında İstanbul'da gazete ofisinin önünde belirsiz şahıs tarafından öldürülen Ermeni asıllı Türk gazeteci Hrant Dinke aittir./haberiniz/

Cavid Şahverdiyev - http://avrasiya.net/?p=76160

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8055
 GBP :  2.1122
 TRY :  0.0522
 EUR/USD :  1.0621
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft