AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Ermeniler “Hocalı Soykırımı”nın hesabını vermeli!
02/03/2015 Yazdır

Türkiye’nin üzerinde dolaşan “kara bulutlar” a rağmen, “Hocalı Soykırımı”nı asla unutmaması ve unutturmaması gerekiyor.

Üstelik, Ermenileri bu insanlık suçundan ötürü kınamak; hepimizin hem insani, hem de milli görevi oluyor. Aslında; bu katliamı her an dile getirip, gündemden düşürmemek de icap ediyor.
Ancak, kendi iç sorunlarıyla boğuşan ülkemizin, bu insanlık ayıbıyla ilgilenmemesi, gazeteniz Yeniçağ dışında medyanın da adeta susması, insana  “elem” veriyor.
Bu arada, nefis ve keskin üslubuyla katliamı kaleme alan arkadaşımız Selcan Taşçı’yı, bir meslektaş olarak kutlamak da bizlere düşüyor.
İktidarın çöken dış politikasının getirdiği siyasi, ekonomik ve askeri faciaların yanı sıra Süleyman Şah trajedisiyle kendini  “vahim” gelişmeler içinde bulan milletimizin, bir şaşkınlık ve tereddüt dönemi geçirdiği de görülüyor.
Her şeye rağmen, Türkiye’yi yalan dolan iddialarla soykırımcı ilan etmeye kalkışan Ermenilerin,  “Hocalı Vahşeti” ni bütün dünyaya duyurmak öncelikli yer alıyor.
Vahşetin tarihi 25-26 Şubat 1992
“Hocalı Katliamı”nın, Rus askerlerinin desteğiyle, 25-26 Şubat 1992’de Ermeni kuvvetlerince yapıldığı artık bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkmış buluyor.
10 bin nüfuslu Hocalı’da olaylar sırasında yaklaşık 3 bin Azerbaycanlı yaşıyordu.
Saldırıda ölenler hakkında verilen resmi rakam 613 kişi olmakla birlikte, şehit edilenlerin binlerce kişi olduğu belirtiliyor.
Saldırılar sırasında, Hocalı’da yaşayan Ahıska Türkleri de evlerinde yakılarak öldürülüyor.
Kadın, çocuk ve yaşlılar da vahşice katlediliyor.
Katliamın ilk gecesinde, sekiz aile bütün fertleriyle öldürülüyor.
700’den fazla çocuk anne ya da babasını yitiriyor.
Yaralıların ise binlerce olduğu hesaplanıyor.
Ne yazık ki; Azerbaycan yönetimi ve Cumhurbaşkanı Ayaz Mütellibov, olayı dört gün boyunca kamuoyundan gizliyor.
Diasporaya ithaf olunur!
Katliam ortaya çıkınca bütün Azerbaycan şoka giriyor.
Ermeni bıçaklarından, kurşunlarından kurtulmaya uğraşan kadın, çocuk ve ihtiyarlar, karlı dağlarda tipi altında Agdam’a gelmeyi başardıklarında çoğunun ayakları donuyor.
Bazılarının ayakları ise kangrenden dolayı kesiliyor. Ermeniler, vahşetin her türlüsünü sanki ibret olsun, diye yapıyor.
İhtiyar dedelerin, yaşlı anaların yüzleri doğranmış, genç kadınların göğüsleri kesilmiş, bebeklerin kafa derileri yüzülüyor.
Hocalı ile Agdam arasındaki 12 kilometrelik orman boyunca cesetler yan yana duruyordu.
Ne yazık ki, Türkiye hâlâ  “Hocalı” yı bir soykırım olarak tanımıyor.
Hocalı’da yaşananların, Azerbaycan dışında Meksika, Pakistan, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Bosna-Hersek ve Peru tarafından  “soykırım” olarak tanınmasına karşın Türkiye’nin henüz bu yönde bir karar almamış olduğuna dair dikkatler çekiliyor.
TBMM Hocalı katliamını tanımalı
TBMM’de Hocalı’da yaşanan acı hadiseler henüz soykırım olarak tanınmıyor.
Üzerinden sadece 23 yıl geçen,  “Hocalı Soykırımı”  tarihsel bir olay olarak değil zamanımızın gerçeği olarak görülmeli.
Unutulmamalıdır ki Hocalı’da can veren Azerbaycan Türk’ü kardeşlerimizin tek suçu, Müslüman ve Türk olmaları.
Azerbaycan’ın büyük lideri, rahmetli Haydar Aliyev’in  “Bir millet, iki devlet” sözü sırf söz olsun, kahramanlık olsun diye tarihe mal edilmiş bir  “vecize” den ziyade çok büyük ve derin anlamlar, sorumluluklar taşıyor.
Gerçi oğlu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev, bu tarihi sözlerin arkasında durma gayretleri gösteriyor.
Ne var ki; iki ülke arasındaki ilişkiler bir türlü istenildiği veya olması gerektiği gibi gelişmiyor.
‘İki devlet bir millet’ olan Türkiye ve Azerbaycan arasındaki tarihi kardeşlik bağları ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir’ sözleri doğrultusunda, Azerbaycan Türklerinin acısını paylaşmak ve somut adımların atılması bir zaruret haline geliyor.

Kenan Akın

/yenicag/

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8399
 GBP :  2.1472
 TRY :  0.0526
 EUR/USD :  1.0823
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft