AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Moskova’da Turizm Fuarı Türkiyesiz başladı
26/03/2016 Yazdır
Rusya'nın turizm piyasasına yön veren en önemli fuarı olan ve bu yıl 23. Düzenlenen MITT 2016 Turizm Fuarı ilk kez, en büyük standa sahip ülke Türkiye olmadan kapılarını ziyaretçilerine açtı. Daha önce en hareketli bölüm olan Türkiye standının açıldığı 8. pavyonun bu yıl sesiz olduğu görüldü.
 
Türkiye ve Mısır destinasyonlarının kapalı olması MITT 2016 fuarına da yansırken, her yıl fuarın düzenlendiği Expo Center fuar alanındaki 8.pavyonda yer alan Türk tur operatörleri, otelleri ve milli düzeyde kurulan Türkiye standının yerine bu yıl iç turizm ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinin yer aldığı görüldü. Mısır’ın ise fuarda stant açmasına rağmen pek fazla rağbet görmediği; standa uğrayanların ise sadece bu destinasyonun ne zaman açılıp açılmayacağını sordukları dikkat çekti.
 
Türkiye ve Mısır’a giden turistleri kapma yarışı
 
Öte yandan Türkiye ve Mısır’ın standını göremeyen turistler Bulgaristan ve Yunanistan standlarına yöneldi. Her iki ülke de sundukları seçeneklerle Türkiye ve Mısır’ın boşluğunu doldurabileceklerini gösteren seçeneklerle açtıkları stantlarını bu sene biraz daha büyüttükleri görüldü.
Güney Kıbrıs’ında bu yıl pastadan pay almak için harekete geçtiği dikkatlerden kaçmazken, Ermenistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan gibi Rusça konuşan coğrafyadaki ülkelerde bu yıl kendilerini tanıtma çabasına girdiler.
 
Uzun yıllar Rusya’da turizm sektöründe bulunan Coral Travel satış ve pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Bugay, “Fuara büyük tur operatörleri ve Rusya turizm pazarının toplamda %40’ını alan iki önemli destinasyon olan Türkiye ve Mısır’ın olmayışı çok etki etmiş görünüyor. Tabi bu boşluğu doldurmaya çalışan ülkeler olarak Bulgaristan ve Yunanistan’ı gördük.
 
Ancak bu iki ülkedeki gerek servis, gerek otel çeşidi ve gerekse de fiyatları bunu karşılayacak düzeyde değil. Gerçi Türkiye ve Mısır açık olsa bile bu yıl ekonomideki durum zaten sektörü %20 kadar etkileyecekti. Geçen yıl da etkilemişti. Fiyat olarak Bulgaristan belki biraz daha fazla tercih edilecektir ancak oradaki tesis sayısı da bu rakamı karşılayacak düzeyde değil. Avrupa’daki diğer ülkeler desen zaten fiyat olarak yüksek ve sundukları seçenekler bizim sunduklarımızdan farklı” diye konuştu.
 
Turizmde artık güvenlik de ön planda
 
Öte yandan hemen hemen fuara katılan her ülkenin turistlerin güvenlik kaygısını gidermeye çalıştıkları da dikkatlerden kaçmayan bir başka detay oldu. Stantlarına yaklaşan fuar ziyaretçilerine ülkelerini tanıtımını yapan stant görevlilerinin bunun yanı sıra ne kadar güvenli olduklarını vurgulamaya çalıştıkları görüldü.
 
Bu sene fuar yeni bir formatla genel tartışma ile başladı. Tartışmayı Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Yuriy Barzıkin yönetti. Giriş konuşması yapan Barzıkin, "Turizm değişiyor. Dünyada son bir yılda 1 milyardan fazla uluslararası ziyaret gerçekleşti. Her sene petrol fiyatı düşerken turizm %4-5 oranında artıyor. Az da olsa adım adım ilerliyoruz" dedi.
 
Rusya Devlet Duması Kültür Komitesi Başkan Yardımcısı Elena Drapeko ise sözlerine Brüksel'de yaşanan terör saldırıları sebebiyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Drapeko, "Turizm sektörü için güvenlik en başta geliyor, misafir ağırlayan tüm ülkeler bunu sağlamak zorunda. Bugün Rusya'nın misafirlerinin güvenliğini garanti ettiklerini söyleyebiliriz. Bugün reklamını yaptığımız bölgelerde güvenlik önlemlerini artırdık" diye konuştu./airnewstimes/
 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8131
 GBP :  2.1057
 TRY :  0.0523
 EUR/USD :  1.0665
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft