AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Sabah Gazetesine Azerbaycan’dan büyük tepki
05/12/2014 Yazdır

Sabah gazetesinin yayınladığı bir haberde Dağlık Karabağ'ı bağımsız bir devlet olarak göstermesi Azerbaycan'da büyük tepkiyle karşılandı.

Gazetede yayınlanan ''3 başkenti 11 resmi dili ve 5 dilde ulusal marşı var'' başlıklı yazıda Azerbaycan'ın işgal altındaki toprağı Dağlık Karabağ'ın bağımsız bir ülke olarak gösterilmesi ülkenin birinci gündemi oldu. Medyada büyük tepki çeken olay, ülkedeki yüzlerce Sivil Toplum Kuruluşu tarafından da kınandı. 

Yüksek tirajlı gazetelerden Musavat, haberi okurlarına birinci sayfadan '
Türkiye'nin Sabah gazetesinde Ermeni tahribatı (provokasyonu)'' şeklinde duyururken, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Halk Gazetesi ise milletvekilleri Elmira Ahundova ve Zahit Oruç ile siyaset bilimci Mübariz Ahmetoğlunun gazeteyi tenkit eden açıklamalarına yer verdi. ''Türkiye medyasından bir saygısızlık daha'' başlığıyla çıkan ülkenin iktidar partisine yakınlığı ile bilinen Ses gazetesi ise haberini Türkçe karakterlerle ''özür dilemelisiniz arkadaşlar'' ifadeleriyle noktaladı. 

Azerbaycan'dan gelen yoğun tepkiler sonrası söz konusu haber düzeltilirken ülkedeki hemen hemen bütün haber sitelerinde olayı kınayan yazılara yer verildi. Ülkenin önemli haber sitelerinden ANS Press, haberi okurlarına ' '
Sabah'ın büyük galeti(kabahati)'' şeklinde duyururken Yeni çağ, Adalet, Kaspi, Şark, Gündelik Bakı gazeteleri ile Trend, APA ve SİA gibi haber siteleri konuyu manşetlerine taşıdı.

Ülkedeki siyasetçiler ve 
Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, gazetenin Türkiye'deki iktidara yakınlığına vurgu yaparak haberin bilinçli olarak yapıldığını ve  'Azerbaycan'ı sevmeyen karanlık güçlerin yeni icraatı'' olarak değerlendirdi. Konuya ilişkin Trend Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Milletvekili Rafael Cebrailov, Türkiye'nin Azerbaycan toprak bütünlüğünü tanıdığını hatırlatarak yapılan haberin iki ülke ilişkilerinin gelişiminden rahatsız olan ve tek merkezden idare edilen karanlık güçler tarafından gerçekleştirilen eylem olduğunu bildirdi. Cebrailov, ''Damarlarında Türk kanı akan biri bu haberi yazmışsa ona ar(yazıklar) olsun'' ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN'DAKİ 648 STK 
Sabah'I KINADI

Ülkedeki 648 STK'yı bünyesinde bulunduran 
Azerbaycan Milli STK Formu da bir açıklama yayınlayarak olayı kınadığını ve Sabah gazetesinin Azerbaycan halkından özür dilemesi gerektiğini bildirdi.

20 yılı aşkın bir süredir Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgal altında tuttuğu hatırlatılan açıklamada Ermenilerin onbinlerce Azerbaycanlıyı şehit ettiği, halen binlercesinin esarette olduğu vurgulanarak ''Ermenilerin yaşlı, çocuk, kadın demeden halkımıza insanlık tarihinin görmediği işkencelere tabi tuttuğu gerçeğini göz ardı ederek Türkiye'de basılan Sabah gazetesinin işgal altındaki topraklarımızı Ermenilere ait göstermesi kabul edilemez'' ifadeleri kullanıldı. Beyanatta ayrıca Türkiye ve Azerbaycan'ın iyi ilişkilerine dikkat çekilerek ''Esefle bildiriyoruz ki halklarımızın birliğine halel getirmeye çalışan güçler, karşılıklı güveni zedelemeye çalışıyorlar'' ifadelerine yer verildi.

'Düşünce' isimli STK Başkanı Emil Hüseyinli de hadiseyi, "sözde soykırımın 100'üncü yılı öncesinde Ermeni lobisinin Türkiye medyasına müdahaleye muvaffak olması ve 
Azerbaycan toprak bütünlüğüne karşı tehdit" olarak yorumladı./haberler/

 

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8152
 GBP :  2.1198
 TRY :  0.0523
 EUR/USD :  1.0678
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft