AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Sinan Oğan’dan ihraç kararıyla ilgili açıklama!
20/07/2015 Yazdır

MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından ihraç istemiyle Parti Disiplin Kurulu'na sevk edilen Sinan Oğan hakkındaki ihraç talebinin nedenlerini açıkladı ve nedenlerin araştırılmadan dosyaya konulmasını eleştirdi.

Genel seçimler sonrası partisini eleştirdiği için MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından Disiplin Kurulu'na sevk edilen Sinan Oğan, MHP Iğdır İl Başkanlığının talebi reddetmesi üzerine ihraç edilememişti.

Sinan Oğan, bugün Facebook hesabından bir açıklama yaparak disipline verilme gerekçelerini sıraladı, internethaber'e konuşan ve ihraç gerekçelerinin araştırılmadan dosyaya konduğunu söyleyen Sinan Oğan, "'uyduruk haberlerle' hakkımda ihraç kararı veriliyor, kurumsal bir partinin biraz daha ciddi davranması gerekirdi" dedi.

Sinan Oğan'ın açıklaması şöyle:

İSTERDİM Kİ CİDDİYE ALINSIN

Öncelikle, isterdim ki, böylesi ciddi bir konu ciddiye alınsın, ciddi bir araştırma yapılsın, partimizin kurumsal kimliğine yakışır ciddi bir gerekçeler listesi hazırlansın.

NEYİN NE OLDUĞUNU ARAŞTIRMAMIŞLAR

Örneğin, bana gönderilen gerekçede Starzburg Üniversitesi'ndeki öğrencilerin yapmış olduğu konferans. Bu konferans, tek bir konferans, iki madde halinde yazılmış, birbirinden bağımsızmış gibi. Neyin ne olduğunu araştırmamışlar, birinde Fransızca var, diğerinde Türkçesi var.

KATILMADIĞIM KERMES İHRAÇ DOSYAMDA

İkincisi Fransa'da oradaki Türk dernekleri kermes düzenlemişler ve kermeste de toplumun katılımını sağlamak için gençlerden birisi internette bir afiş paylaşmış, afişte "Sinan Oğan da gelecek" yazıyor. Muhtemelen kermese katılımı artırmak için böyle bir şey yaptılar. 

İNSAN BİR ARARŞTIRIR

Fransa'da koskoca teşkilatımız var, insan bir araştırır. İnternette birisi bir afiş yayınlıyor, siz de o afişi alıyorsunuz sanki ben Fransa'da Mulhouse bölgesinde o kermese gitmişim gibi benim ihraç dosyama koyuyorsunuz.

GOOGLE'A SORSALAR GOOGLE SÖYLERDİ

Yani partimizin kurumsal kimliğini bu kadar basitleştirmemek lazım. İnsan bir araştırır, o tarihlerde ben Almanya'da insanlarımızı oy kullanmaya götüren konvoylar düzenliyordum. Google'a sorsalar Google söylerdi bu arkadaşlara.

FACEBOOK'TA PAYLAŞTIM ANINDA GÖREVDEN ALDILAR

Çok önemli bir şey daha söyleyeyim; Iğdır İl Teşkilatını görevden almalarının nedeni benim kararı Facebook'ta paylaşmam. Karar daha resmi olarak ellerine geçmeden benim Facebook'taki paylaşımım üzerine görevden alındılar, daha o saatte karar noterden postaya verilmemişti. 

YA BENİM FACEBOOK HESABIM ELE GEÇİRİLMİŞ OLSAYDI

Diyelim ki benim Facebook sayfamı biri ele geçirdi ve böyle bir şey yazdı. Bir partinin kurumsal kimliğini bu kadar basitleştirmemek lazım. Böyle bir şey olabilir mi, önce resmi kararın eline geçmesi beklenir, bir değerlendirme yapılır. Koca teşkilat bunun için görevden alınır mı. Bu işleri bu kadar ucuzlaştırmamak lazım, ciddi yapmak lazım. 

ZAYTUNG HABERİ GİBİ

Birisi Sınan Oğan kermese katılacak yazıyor, tak hemen ihraç dosyasına koyuyorlar bunu. Hakikaten zaytung haberi. Milliyetçi Hareket Partisi ciddi bir partidir, bu tür şeyler onun kurumsal kimliğine zarar verir.

BU TARTIŞMALAR BİR GÜN BİTECEK AMA...

Bu tartışmalar bir gün bitecek ama MHP'nin kurumsal kimliği devam edecek. O açıdan bu tartışmaları yaparken, bu işler olurken dahi MHP'nin kurumsal kimliğine zarar verecek bu tür basit, ucuz hatalar yapmamak lazım. 

BU KADAR UYDURUK BİR DOSYA OLMAZ

Bu dosyayı hazırlayan, Merkez Disiplin Kurulu'ndaki arkadaşların biraz dizlerini kırıp, oturup çalışmaları lazım. Bu kadar uyduruk bir dosya olmaz.

ASLINDA TEMEL PROBLEM ARAŞTIRMA YAPILMAMASI

Aslında benimle ilgili en başından beri yaşanan süreçteki temel problem de budur. Birtakım dedikodular, kulaktan dolma bilgiler, onun bunun söyledikleri, hiçbir araştırmaya gerek görmeden malesef bu tür şeyler ciddiymiş gibi gündeme getirildi. Dedikodular istihbaratmış gibi algılandı, birtakım bilinçli yönlendirmeler ciddiye alındı ve bugün bu noktaya geldik.

Halbu ki en başından beri bu tür şeyler araştırılsaydı, bu tür işlerin üzerine ciddiyetle gidilseydi, muhataplar çağrılıp bunlar sorulsaydı, bugün bu noktada olmazdık.


SİNAN OĞAN'IN İHRACINA SEBEP OLAN GEREKÇELERLE İLGİLİ FACEBOOK HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMA ŞÖYLE:

DEMOKRASİ PARTİ İÇİNDEN BAŞLAR

Daha önce ifade ettiğim gibi gerçek demokrasiye inanan birisi olarak, demokrasinin özümsenmesi ve demokrasiye inancın parti içinden başlaması gerektiğine inanan bir Türk Milliyetçisi olarak bütün bu yaşananları halkımız ile paylaşacağımı ve kamuoyunu bilgilendireceğimi ifade etmiştim.

SEÇİMDEN ÖNCE AÇIKLAMADIM

Ancak bunu ifade ederken de kritik seçim öncesi süreçte hiçbir açıklama yapmayacağımı, benim açıklamalarım ile partimin seçimlerde tek bir oy dahi kaybetmesine tahammülümüzün olmadığını da ifade etmiştim.

Seçimler geçti, Savunma kısmı tamamlandı ve Iğdır İl Disiplin Kurulu aşağıda sunacağım gerekçelerde ihraç edilmememi gerektirecek herhangi bir unsura rastlanılmadığını ortaya koymuştur. Şimdi ilk olarak MHP Iğdır İl Yönetim Kurulu Olarak İl Disiplin Kuruluna Sevkedilmem ve benden de Savunma istenen gerekçeleri aşağıda açıklıyorum:

1. Sosyal Medyada “Türk Milliyetçilerinin partisi MHP, Osmanlının başkenti, Türk Dünyasının göz bebeği İstanbul'da HDP'nin gerisinde kaldı. Başarı nerede?” açıklaması,

2. “Bu seçim sonuçlarına göre her üç partinin ve cumhurbaşkanının başarısız, her üç partinin de liderlerinin sorgulanır olduğunu, ama HDP’nin genel anlamda oylarını artırdığını görmekteyiz” açıklaması,

3. Sosyal Medyada “Hakkımızda Devlet Vermiş Fermanı, Ferman Padişahın Ülkücü Gönüller Bizimdir...” paylaşımı,

4. Facebook ve Twitter sayfalarında diğer şahısların MHP ve Sayın Bahçeli hakkında yazdıkları eleştirel yazılar,

5. 20.02.2015 tarihinde Viyana’da Hocalı Konferansına katılmam,

6. 14 -17 Mayıs 2015 Tarihine Fransa’da Mulhouse, Belfort ve Colmar bölgesindeki Ülkü Ocaklarını ziyaret ve Fransa’da asla katılmadığım bir Kermes… (Bu tarihte böyle bir toplantıya asla katılmadım zira bu tarihte Almanya’da idim.)

7. 24 Nisan 2015 tarihinde Starzburg Üniversitesi’nde “Ermeni Soykırımı Yoktur, Hocalı’da Türk Soykırımı vardır” dediğimiz konferans…

8. 16 Mayıs 2015 tarihinde Duisburg Merkez Ülkü Ocağı’nda katıldığımız Avrupa’daki seçmenleri MHP’ye oy vermeye davet ettiğimiz konferans ve ardından da Avrupa’da duyuru yaparak konvoylar oluşturup Konsolosluklara MHP’ye oy vermeye gidiyoruz ana temalı konvoy…

Bu konferansların metni de, resmi de, konferansların videosu da hepsi sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılmış olup ancak ve ancak Türklerin haklarını koruduğumuz, Ermeni soykırımı yoktur, Hocalı’da, Kerkük,’te Türk soykırımı vardır dediğim ve MHP’ye oy istediğimiz bu toplantılar sebebiyle ihracımız istenmiştir. Bu konferansa katılanlar da ne söylediğimizi yazabilirler… /internethaber/

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8152
 GBP :  2.1198
 TRY :  0.0523
 EUR/USD :  1.0678
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft