AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» TKÜUGD Başkanı Yavuzaslan, Azerbaycan Milletvekili Paşayeva İle Buluştu
22/07/2015 Yazdır

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganira Paşayeva ile bir araya geldi.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganira Paşayeva’yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Yavuzaslan Azerbaycan’ı çok sevdiğini ve düzenledikleri etkinliklerde Azerbaycan’a duyarlı bir şekilde yaklaştıklarını ifade etti. Azerbaycan ve Karabağ’da yaşanan gerçeklerin ortaya çıkması için çalıştıklarını da kaydeden Yavuzaslan, bu yönde yaptıkları çalışmaları daha da artıracaklarını ifade etti.

"İŞBİRLİĞİMİZ GELİŞMELİ"

Paşayeva da Yavuzaslan’a Azerbaycan ziyaretinde, Karabağ Şehitliği, Türk Şehitliği, Fahri Hiyaban, Hocalı Soykırımı anıtını ziyaret etmesi tavsiyesinde bulundu.

Paşayeva, “İnanıyoruz ki, çektiğiniz görüntülerle Azerbaycan hakkında haber ve belgeseller hazırlayarak Azerbaycan’ı Türk dünyasına daha da geniş tanıtma yönünde bize destek olursunuz. Bunun yanında her zaman Karabağ’la ilgili yazdığınız yazılar ve yaptığı çıkışlarla Azerbaycan’ın yanında olduğunuz için size teşekkür ederim. Bunun yanında burada sivil toplum örgütlerimizle yapacağınız görüşmeler işbirliğinin daha da genişlemesine katkı sağlayacaktır” dedi.

"YAŞANANLARI DÜNYAYA ANLATMALIYIZ"

Konuşmasında Karabağ’da yaşanan sorunlara da değinen Paşayeva, Hocalı soykırımı ve Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarında işlediği vandalizm eylemleri, Ermenistan’ın 20 yılı aşkın bir süredir 1 milyon Azeri’nin kendi yurt-yuvasına dönmesine imkan vermemesi gibi faaliyetler her Türk’ün dünyaya duyurması ve bu soykırımı çıkaranların cezalandırılması için yapacağı eylemler arasında olmalı. Çünkü Hocalı Soykırımı, Dağlık Karabağ sorunu yalnız Azerbaycan’ın değil, tüm Türk dünyasının sorunudur” diye konuştu.

"ORTAK MÜCADELE ETMELİYİZ"

Ortak mücadeleden yana olduklarını da aktaran Paşayeva, “Ermenilerin 20. yüzyılın başında hem Anadolu, hem de Azerbaycan topraklarında, 20. yüzyılın sonunda da modern dünyanın gözleri önünde işgal ettiği Azerbaycan topraklarında işlediği katliamları unutturmayacağız.

Dünyanın bazı ülkeleri var ki, gerçekleri görmek istemiyor ve sözde Ermeni soykırımı ile ilgili kararlar kabul ediyorlar. Bu yalanların önlemenin tek bir yolu birlikte mücadelemizi daha da güçlendirmek ve gerçekleri dünyaya birlikte daha da geniş yaymaktır” şeklinde konuştu.

"GÜÇLENMEMİZ BİRBİRİMİZE BAĞLI"

Paşayeva, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ‘Türkiye ne kadar güçlenirse, Azerbaycan o kadar güçlenmiş demektir. Azerbaycan ne kadar güçlenirse, bu, Türkiye’nin gücü demektir’ demiştir. Azerbaycan ve Türkiye bu bölgenin gittikçe büyüyen güçleridir.

Her meselede ilişkilerimiz o kadar güçlenmelidir ki ve birbirimize o kadar bağlanmalıyız ki, herhangi bir güç bizi birbirimizden ayırt edemesin. Biz gazeteci örgütlerinden de Dağlık Karabağ, Hocalı Soykırımı gerçeğinin dünya kamuoyuna iletilmesinde hassasiyet ve destek bekliyoruz. İnşallah bu beklentimiz karşılanır” ifadesini kullandı.

Görüşme sonunda milletvekili Ganire Paşayeva, Türkçe Konuşan Ülkeler Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan’a Azerbaycan’ın tarihi, kültürü, Dağlık Karabağ’da yaşananların anlatıldığı kitapları ve Azerbaycan Bayrağını hediye etti. Yavuzaslan da milletvekili Ganire Paşayeva’ya Karabağ’la ilgili yazdığı yazıların bulunduğu kitabını hediye etti./iha/

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8399
 GBP :  2.1472
 TRY :  0.0526
 EUR/USD :  1.0823
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft