AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» TSK’dan El Bab’a hava operasyonu
14/11/2016 Yazdır

TSK'dan Fırak Kalkanı operasyonu açıklamasında, El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ'a hedeflerin hava kuvvetlerince vurulduğunu bildirdi.

TSK'dan bu sabah yapılan açıklamada, Türk savaş uçaklarının El Bab'daki 15 hedefi vurduğu açıklandı. TSK'nın düzenlediği hava harekatında DEAŞ'a ait 10 savunma mevzisi, komuta merkezleri ve bir cephanelik imha edildi.

TSK, bölgedeki çatışmalarda dokuz Suriyeli muhalifin şehit olduğunu duyurdu. El Bab'ın kuzeyinde yer alan Dana bölgesinde, bir Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA)’nın güdümlü tanksavar roketi ile vurulması ve bir insansız hava aracından atılan EYP’nin isabet etmesi sonucu dört TSK personelinin de hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

52 MUHALİF DE YARALANDI

TSK'dan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “Fırat Kalkanı Harekâtının” ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü kaydedildi.

Mare ve Rai sektörlerinde; Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile 7 meskûn mahalde (Kubbat ash Shaykh, Susiyan, Hadath, Vagan, Evlan, Dana, Kadiran) büyük ölçüde kontrol sağlandığı, tam kontrol sağlanmasına yönelik mayın/EYP temizliği faaliyetlerinin devam ettiği ifade edildi.

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda dokuz muhalifin şehit olduğu, 52 muhalif yaralandığı belirtilerek El Bab kuzeyinde yer alan Dana bölgesinde, 1 Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA)’nın güdümlü tanksavar roketi ile vurulması ve Drone’dan atılan EYP’nin isabet etmesi sonucu 4 TSK personelinin de hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

PYD/PKK'YA DARBE

Tall Jijan bölgesini ele geçirmeye çalışan PYD/PKK unsurlarına yönelik topçu ve tank atışları sonucu 10 PYD/PKK unsuru etkisiz hale getirildiği vurgulanarak, "Muhalif unsurlarca, harekâtın başlangıcından bu yana 202 meskûn mahalde (yaklaşık 1.620 km2) kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 35 DEAŞ TÖ ve 6 PYD/PKK ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ TÖ ve PYD/PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

13 Kasım 2016 tarihinde 10.44-11.53 ve 20.47-21.22 saatleri arasında iki ayrı saat diliminde Suriye El-Bab bölgesinde Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği vurgulanarak, 15 hedefe 16 hava taarruzu (atım) icra edildiği kaydedildi.

Hava taarruzları sonucunda DAEŞ terör örgütüne ait olduğu tespit edilen ve DAEŞ terör örgütü tarafından kullanılan 2 komuta kontrol merkezi, 1 cephanelik, 2 karargâh binası ve 10 savunma mevzii imha edildiği ifade edildi.

Koalisyon güçleri tarafından hava harekâtı icra edilmediği vurgulandı.

Terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından 14 EYP'nin kontrollü olarak imha edildiği kaydedilerek harekâtın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve bin 520 EYP'nin kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Suriye sınır hattında Bayraktar ve Gözcü ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edildiğine dikkat çekilerek, "Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir" ifadesi kullanıldı.

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8399
 GBP :  2.1472
 TRY :  0.0526
 EUR/USD :  1.0823
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft