AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Türk Sağlık Turizmi Bakü’de
13/09/2014 Yazdır

Bakü Expo Center'da düzenlenen Azerbaycan Bakü Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı (BIHE) 20 yıllık başarısını Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (GHTC) ve Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi (THTC) desteği ve "ev sahipliği" ile kutluyor. 

2013 yılında yüzde 22 büyüme gerçekleştiren, bu yıl 24-27 Eylül tarihleri arasında Bakü’de düzenlenen fuarda 45 ülkeden 2000’i aşkın katılımcı yer alıyor.

GHTC ve THTC Başkanı Emin Çakmak  ‘BİHE, Kafkasya’nın en büyük sağlık ve sağlık turizmi fuarıdır.  Türkiye’yi kalabalık bir şekilde temsil ediyoruz. Bakü BİHE Fuarı’nda 20 yıl boyunca, birçok önemli sözleşmeler imzalandı ve işbirlikleri kuruldu.  Azerbaycan piyasına yeni tıbbi ürün ve modern teknolojiler sunduk. Azebaycan’dan Türkiye’ye önemli sayıda hasta getirdik ve bu sayı her geçen gün büyüyor”dedi.

AZERBAYCAN’IN GELECEĞİ OLAN GENÇLİĞİNE SAĞLIK SUNUYORUZ

GHTC Başkanı Emin Çakmak, Azerbaycan’ın “2020 Yılında Geleceğe Bakış" adlı “Gelişme Stratejisi” projesine göre 2020 yılına kadar Türkiye başta olmak üzere kurulacak ilişkilerle uluslararası sağlık sisteminde dünyanın gelişmiş ülkeleri seviyesine ulaşmayı hedeflediğini belirtti. Azerbaycan’ın sağlık sektörüne yatırımlarını artırdığını ve Türkiye’ye hasta göndermeye, Türkiye’den tıbbı yardım almayı sürdüreceğini belirten Emin Çakmak “Azerbaycan ile Türkiye’nin sağlık turizmi alışverişi hiçbir zaman bitmez.

GHTC ve THTC olarak devamlı Azerbaycan’ın yanında yer alıyoruz. Azerbaycan’ın 2013-2020 yılları için anne,çocuk sağlığı konusundaki Devlet Programı’na destek vererek Türkiye’nin sağlık kuruluşlarında değerli uzman doktorlarımız tarafından tedavi edilmelerini sağlıyoruz. Türkiye’nin sağlık sisteminin desteğiyle Azerbaycan’ın geleceği olan gençlerin daha sağlıklu olmaları için projeler geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.
 

KAFKASYA’NIN EN BÜYÜK SAĞLIK TURİZMİ ZİRVESİ

Emin Çakmak, Bakü BİHE Fuarı’nın Kafkasya’da  sağlık turizmi için büyük olduğunu belirterek “Bakü’de Rusça konuşan 21 ülkenin temsilcileri yanında Türkiye, Azerbaycan, Belarus, İngiltere, Almanya, İtalya, Rusya, Ukrayna, İsviçre, Çin, ABD ve diğer birçok ülkeden katılımcılar yer alacak. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın 20 yıllık başarısına Türkiye adına destek vermek üzere Türkiye’nin sağlık turizmi temsilcileri ile katılıyoruz. Türkiye olarak Iteca Hazar LLC ve ortakları olan ITE Group PLC işbirliğinde Türkiye’nin sağlık turizmini dünyaya tanıtıyoruz” dedi.

20'İNCİ YILA GÖRKEMLİ BİR KUTLAMA HAZIRLANDI

Tıp ve sağlık turizmi alanında bölgenin tek fuarı alan BIHE’de sağlık turizmi kuruluşları, devlet kurumları, tıbbi malzeme üreticileri, klinikler başkanları, doktorlar ve sağlık sektörünün temsilcileri yer alıyor.
Organizatörler serginin yıldönümünü kutlamak için özel bir program hazırladı. BIHE için Azerbaycan Stomatoloji Derneği, Azerbaycan İhracat ve Yatırım  Teşvik Fonu (AZPROMO), Azerbaycan Sağlık Bakanlığı tarafından destek sağlandı. Hazırlanan çalışma  Girişimci Kuruluşlar Ulusal Konfederasyonu’nu oluşturan işverenler tarafından onaylanarak proje dünyaya sunuldu.

BİHE FUARINA DÜNYADAN  BÜYÜK KATILIM

BIHE’nin 20’inci yıldönümünün kutlandığı fuara devlet kuruluşları yanında Azerbaycan’da yerleşik bir çok kuruluş ile  Belarus, İngiltere, Almanya, İtalya, Rusya, Ukrayna, Türkiye, İsviçre, Çin, ABD, Bahreyn, Gürcistan, İtalya, BAE, Rusya, Ukrayna ve diğer birçok ülkeden kuruluşlar yer alıyor. Tıbbi ve laboratuar ekipmanları, diş hekimliği aletleri, ilaç, tıbbi sarf malzemeleri, dezenfektanlar, ortopedik ürünler, yüksek teknoloji tanı ve tedavi yöntemleri, medikal makine ve diğer teknolojik ürünler sergilenecek. Böylece BIHE tıbbi ürün ve hizmetleri geniş bir yelpazede sunacak.

EMİN ÇAKMAK: AZERBAYCAN SAĞLIK TURİZMİ TÜRKİYE İLE BÜYÜYOR

BİHE’ye yıllardan beni katılarak destek veren Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (GHTC) ve Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi (THTC) dünyadan, Türkiye’den gelecek sağlık kuruluşlarına ev sahipliği yapacak. Sağlık turizmi bölümünün geliştirilmesi için yıllardır çalışan GHTC ve THTDC Başkanı Emin Çakmak “BİHE’de sağlık turizmi kavramının gelişmesi ve dünşya pazarına açılması için Azerbaycan ile işbirliği yaptık. BİHE’de sağlık turizminin önemli kuruluşları yanında yöneticilerinin yer almasını sağladık. Dünyada Rusça konuşan 21 ülke temsilcileri yanında başkanı bulunduğum Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC’nin üyesi 45 ülkenin temsilcileri de fuarda yer alıyorlar. Sağlık turizminin uzmanları ile digger ülkelerin önemli kuruluşlarının yöneticileri düzenlenen workshop’larda bir araya gelerek işbirlikleri kuracaklar” dedi.

BİHE’DE "ESTETİK VE GÜZELLİK"TE VAR

Sağlık turizminin önemli segmentlerinden biri olan”Güzellik”te BİHE’de yer alıyor.  8 kez düzenlenen “Azerbaycan Güzellik 2014” fuarında estetik, güzellik salonları, spor kulüpleri, kaplıcalar, kuaförler tarafından kullanılan ürün ve teknolojiler sunulacak. Profesyonel kozmetik pazarının liderleride BİHE’de yer alacak. Güzellik Fuarı’nda ayrıca profesyonel kozmetik, vücut bakım ürünleri, aromaterapi, güzellik salonları ekipmanları, tırnak hizmetleri için malzeme, tedavi kozmetik, parfümeri, profesyonel saç ürünleri, kuaförlük araçları, aksesuarları, sarf malzemeleri ve diğer birçok ürün bulunuyor. Fuar boyunca kendi alanında önde gelen uzmanlar içeren saç modelleme, manikür ve cilt tedavi gibi etkinlikler yapacaklar.

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8082
 GBP :  2.1115
 TRY :  0.0522
 EUR/USD :  1.0636
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft