AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» 500 Türk yatırımcı Azerbaycan’a çıkarma yapacak
02/11/2021 Yazdır

MÜSİAD tarafından 25'inci kez düzenlenecek Uluslararası İş Forumu (IBF - International Business Forum) bu yıl Bakü'de gerçekleştirilecek.

Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı'na bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Kalkınma Ajansı (KOBİA) iş birliğinde gerçekleşecek etkinliğin destekçileri arasında, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı, Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı, Türkiye ve Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler İctimal Birliği ile MÜSİAD Azerbaycan Şubesi destekçi olarak yer alacak.

Bakü'de 14-17 Kasım'da düzenlenecek etkinlik, 500'ü Türkiye'den olmak üzere 1.000'den fazla iş insanı ve yatırımcıyı ağırlayacak. Onlarca farklı sektörün düzenlenecek panellerle ele alınacağı program, Kanada, Avrupa, ABD, Orta Doğu, Rusya ve Kuzey Afrika'dan seçkin iş insanlarını buluşturacak.

Azerbaycan'ın sahip olduğu ticaret ve yatırım potansiyeline dikkati çekebilmek için Bakü'de kapılarını açacak 25. IBF Kongresi'nde; gıda, tarım, hayvancılık, turizm, enerji, inşaat ve sağlık sektöründeki ayrıcalıkların anlatılması için sektörel toplantılar gerçekleştirilecek. Program kapsamında fabrikalara yönelik sunumlar ve ziyaretler düzenlenerek katılımcıların saha çalışmalarını bizzat gözlemlemesi de sağlanacak.

Düzenlenecek organizasyonla katılımcıların Azerbaycan pazarı hakkında daha fazla bilgi sahibi olması ve bölgesel fırsatların ön plana çıkarılması hedefleniyor. B2B görüşmelerin yapılacağı etkinlik kapsamında fuar da düzenlenecek.

"Azerbaycan'ın en büyük iktisadi çıkarması olacak"

MÜSİAD Kurucu Başkanı ve IBF Başkanı Erol Yarar, AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyadan önemli iş insanlarının katılımıyla Azerbaycan tarihinin en büyük iktisadi çıkarmasını yapacaklarını söyledi. Organizasyonun hem Türkiye hem de Azerbaycan açısından sevindirici ve moral verici olacağını kaydeden Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz geçtiğimiz dönemde Karabağ'da bir savaş vardı. Azerbaycan halkı 3 bine yakın şehit verdi. Şimdi kurtarılan Karabağ'ın ekonomik kalkınma konusu Azerbaycan'ın bir numaralı gündemi. Biz de kalıcı ekonomik bir bağ kurmak ve köprüler oluşturmak istiyoruz. Bu nedenle 25. IBF Zirvesini Azerbaycan'da yapmaya karar verdik. KOBİA ile yaklaşık bir yıldır süren ciddi bir çalışmamız mevcut."

"Hedefimiz; yatırımların artması ve ticari ilişkilerin gelişmesi"

Erol Yarar, bir yıla yakın sürdürdükleri çalışmalar neticesinde çok farklı sektörlerde faaliyet gösteren 500 Türk iş adamını Azerbaycan'a götüreceklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Hem Azerbaycan'da yatırım yapmak hem de ticaretimizi geliştirmek için iş adamlarımızla oraya gidiyoruz. Tarım, gıda, sağlık, turizm, altyapı yatırımları gibi çok önemli sektörler yer alıyor. 360 derece iktisadi ilişki kuruyoruz. Bunun neticesinde ülkeler arasındaki yatırımların artmasını ve ticari ilişkilerin gelişmesini hedefliyoruz. Karabağ'ın kalkınması konusunda orada çok önemli tarım ve maden bölgeleri var. Bu konuyla ilgilenen yatırımcılarımızı da götürüyoruz. Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Kendileri heyecanla bizleri bekliyor."

Yarar, sadece Karabağ'da milyarlarca dolarlık altyapı ihtiyacı bulunduğunu kaydederek, "Azerbaycan'da çok ciddi turizm, sağlık ve tarım potansiyeli var. Bunlara baktığımızda ülkeler arasındaki dış ticaret hacminin 4-5 milyar dolar artırılmasından bahsediyoruz. Bu nedenle sadece Türkiye'den 500 iş adamıyla gidiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Erol Yarar, IBF 2021 için özel bir internet sitesi oluşturduklarını, etkinliğe katılmak isteyenlerin buradan tüm bilgilere ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8459
 GBP :  2.1868
 TRY :  0.0513
 EUR/USD :  1.0858
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft