AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de
19/04/2022 Yazdır

Türk pandomim sanatçısı Ferhat Kılıç, 10 yıllık dünya turunun ilk durağı olarak geldiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 1 haftadır performansını sergiliyor.

Bakülüler, Kılıç'ın şehrin merkezi sokaklarında sergilediği performansa büyük ilgi gösteriyor. Kılıç gösterisine başladığında etrafı bir anda kalabalıklaşıyor ve izleyiciler gösteriyi telefon kameralarıyla kaydediyor.

Bakü'de 1 ay kaldıktan sonra turuna Gürcistan'da devam etmeyi planlayan Kılıç, 10 yıl boyunca dünyanın farklı ülkelerinde gösteri yaparak hem kendini hem de sanatını tanıtmayı hedefliyor.

Kılıç, AA muhabirine, 13 yaşından itibaren pandomim sanatıyla uğraştığını, daha önce de dünyanın 26 ülkesinde ve Türkiye'nin tüm şehirlerinde gösteriler yaptığını anlattı.

Daha çok sahnelerde oynanan pandomimi dünya sokaklarına taşımak ve tanıtmak için dünya turuna çıktığını aktaran Kılıç, Bakü'de gördüğü ilgiden mutluluk ve keyif duyduğunu kaydetti.

Kılıç, Azerbaycan'la Türkiye'nin aynı kültür ve dile sahip olması nedeniyle Bakü'de yabancılık çekmediğini ve kendisini ülkesindeymiş gibi rahat hissettiğini belirterek, "Bu rahatlık da bana çok fazla enerji ve motivasyon veriyor. Bakü'nün sanat başkenti olduğunu duymuştum ama bu kadar çok fazla ilgi olabileceğini düşünmemiştim. Burada sanata büyük ilgi var." dedi.

"Dünyanın yeni Charlie Chaplin'i olma hayalim var"

Kendisini her dilden her renkten insanın izleyebildiğini, bu nedenle sokakları çok sevdiğini vurgulayan Kılıç, "Bakü'den sonra Gürcistan'a gideceğim. Oradan da ya Asya tarafına ya da Güney Amerika tarafına geçeceğim. Dünya turum 10 yıl sürecek. Şu an 27 yaşındayım. 37 yaşıma geldiğimde dünyanın yeni Charlie Chaplin'i olma hayalim var. Öyle bir izlenim bırakmak istiyorum sanat adına. Türk olarak bunu başarabileceğime inanıyorum." ifadelerini kullandı.

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8507
 GBP :  2.1644
 TRY :  0.0526
 EUR/USD :  1.0886
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft