AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Aliyev işgalden kurtarılan Fuzuli’de yeni havalimanının temelini attı
16/01/2021 Yazdır

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Fuzuli kentinde yeni havalimanının temelini attı.

Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva ve kızı Leyla Aliyeva ile Fuzuli-Şuşa karayolu ve Fuzuli havalimanının temel atma törenine katıldı.

Burada konuşma yapan Aliyev, havalimanının uluslararası olacağını ve yapımının yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi. 

Fuzuli ile Şuşa'nın birbirine yakın mesafede bulunduğunu belirten Aliyev, buraya havalimanı yapmalarının başlıca amacının yurt dışından gelecek misafirlerin Şuşa'ya daha rahat şekilde ulaşmalarını sağlamak olduğunu kaydetti. 

İşgalden kurtarılan bölgelerde ikinci uluslararası havalimanını da ya Kelbecer ya da Laçın'da inşa edeceklerini bildiren Aliyev, "Büyük dönüş başlıyor. Çalışmalara start verildi. Düşmanı kısa sürede kovduğumuz gibi ata yurdumuz olan Karabağ'ı da kısa sürede yeniden kuracağımıza eminim." dedi. 

Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan ve "Azerbaycan'ın kültür başkenti" ilan ettiği Şuşa'yı da ziyaret etti.

Göndere Azerbaycan bayrağının çekildiği kent meydanına gelen Aliyev, burada askerlerle buluştu.

Aliyev, askerler önünde yaptığı konuşmada, Şuşa'nın Azerbaycan ordusunun profesyonel operasyonu sayesinde işgalden kurtarıldığını belirterek, bu operasyonun ve 44 günlük savaşın önde gelen uluslararası askeri okulların ders kitaplarında yer alacağından emin olduğunu vurguladı. 

"Ermenistan Müslüman ülkelere dost olamaz"

Ermenistan'a, "intikam almayı düşünürlerse demir yumruğumuzu bir kez daha görürler, yanıtımız daha sert olur" uyarısında bulunan Aliyev, askerlere işgalden kurtarılan toprakları "göz bebekleri gibi koruma" emri verdi. 

Aliyev, daha sonra Saatlı, Yukarı Gövher Ağa ve Aşağı Gövher Ağa camilerini ziyaret ederek bu camilere Mekke'den getirdiği Kur'an-ı Kerim'leri bağışladı, ailesiyle birlikte dualar etti. 

Ermenistan'ın işgal döneminde Azerbaycan'a ait 67 camiyi ya tamamen yıktığını ya da tahrip ettiğini belirten Aliyev, Erivan yönetimiyle dostane ilişkiler kuran Müslüman ülkelere, "Ermenistan Müslüman ülkelere dost olamaz. Camileri bu hale getiren bir ülke Müslüman ülkelerle dost olamaz. Ermenistan'ı dost bir ülke olarak kabul etmek ikiyüzlülük ve allahsızlıktır. Müslüman ülkelerin liderleri camileri yok edenlerle nasıl dost olabilirler? Cevap versinler. Bana değil, kendi halklarına cevap versinler." serzenişinde bulundu.

"Kurşunlanan heykeller" yıllar sonra yeniden Şuşa'da

İlham Aliyev, Şuşa'ya gelirken, işgalden önce burada bulunan, işgal döneminde ise Ermenilerin kurşun yağmuruna tuttuğu, daha sonra yurt dışına çıkartarak sattığı 3 heykeli de kendisi ile birlikte getirdi.

Azerbaycanlı bir iş adamının yurt dışında tesadüfen görerek satın aldığı ve yıllardır Bakü'de sergilenen şair Hurşidbanu Natavan, besteci Üzeyir Hacıbeyli ve ses sanatçısı Bülbül'e ait büstler Şuşa'da valilik binası önüne konuldu. 

Aliyev, "Dahilerimizin büstleri, zaferimizin sembolüdür. Onların ruhları şad oldu. Ana vatanlarına döndüler. Burada kalacaklar ve Şuşa'ya gelen herkes Ermeni vahşetini görecek." ifadelerini kullandı. 

Daha sonra valilik binasını, Natavan çeşmesini, Bülbül'ün ev müzesini, şair Vagif'in türbesini ve Cıdır Ovası'nı ziyaret eden Aliyev, Ermenistan yöneticilerinin bir zamanlar bu ovada halay çekerek Azerbaycan halkının onuruna dokunduğunu hatırlattı.

Aliyev, şimdi onların izinin bile bu topraklarda kalmadığını vurgulayarak, Azerbaycan halkının yumruk gibi birleşerek topraklarını kurtardığını sözlerine ekledi.

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8507
 GBP :  2.1644
 TRY :  0.0526
 EUR/USD :  1.0886
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft