AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Azerbaycan’da "Türkiye Kültür Haftası"
25/11/2014 Yazdır

Azerbaycan'da düzenlenen "Türkiye Kültür Haftası" etkinlikleri kapsamında El Sanatları ve "Türkiye'den Renkler" isimli fotoğraf sergisi açıldı.

Bakü Müze Merkezi'nde düzenlenen sergilerin açılışına Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Adalet Veliyev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, büyükelçilik çalışanları ve vatandaşlar katıldı. "16. Devlet Fotoğraf Yarışması"nda ödül alan ve Anadolu'daki hayatı özgün karelerle anlatan fotoğraflardan oluşan sergi, Azerbaycanlılardan büyük ilgi gördü.

Türkiye'den gelen bakır, çini, nakış ve ebru ustaları da sanatlarını sergi alanında icra ederek Bakülülerin beğenisine sundu. Kütahyalı çini sanatçısı Kadir Eskiyolcu ile Mardinli bakır ustası Yusuf Ercan'ın sergilediği ürünler büyük beğeni toplarken, sergide en büyük ilgiyi ise Ankaralı ebru sanatçısı Hatice Yüksektepe'nin el işleri gördü.

Yaptığı her ebrudan sonra Azerbaycanlılar tarafından alkışlanan Yüksektepe, ziyaretçilerin hem büyük ilgi gösterdiğini hem de şaşırdıklarını söyledi. Her ebrudan sadece bir tane yapılabildiğini, bu nedenle de ebru sanatının farklı bir büyüsü olduğunu belirten Yüksektepe, "Bu işi merak edenler, öğrenmek isteyenler de oldu. İlerleyen süreçte böyle bir ilgi olursa ebru sanatının yaygınlaşması için ilgi duyan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

Çini sanatçısı Eskiyolcu ise 30 yıldır çini ve seramik işi ile uğraştığını, bugün ise bu işi nasıl yaptığını Azerbaycanlılara anlattığını kaydetti. Bakır ustası Ercan ise ilk kez geldiği Azerbaycan'da kendilerine gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu, bakırcılık sanatını bu ülkede tanıtmak istediklerini söyledi.

Türkiye Kültür Haftası, 27 Kasım'a kadar devam edecek ve bu kapsamda Devlet Tiyatrolarının "Nereye" ve "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" adlı iki oyunu Azerbaycanlı seyircilerin beğenisine sunulacak. Türk sinemasının ödüllü filmlerinin gösterileceği "Türkiye Kültür Haftası"nda, aşık atışmaları, halk ozanı ve zakir gösterimi etkinlikleri de yer alacak./aa/

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8205
 GBP :  2.1193
 TRY :  0.0522
 EUR/USD :  1.0709
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft