AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Azerbaycanlı subay, Hulusi Akar’a verdiği ’topraklarını kurtarma’ sözünü tuttu
05/01/2021 Yazdır

Azerbaycan'da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Fiili Atışlı Ortak/Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı'nda başarılı olduğu için ödül aldığı Akar'a "Topraklarımızı kurtaracağız" sözü veren Üsteğmen Memiyev, 27 Eylül-10 Kasım'da devam eden 44 günlük savaşta Gubadlı iline bağlı çok sayıda yerleşim biriminin Ermenistan işgalinden kurtarılmasında yer aldıktan sonra şehit oldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanları ile Azerbaycan'a yaptığı ziyaret sırasında Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Eğitim Merkezinin Haydar Aliyev Okuma Salonu'nda bir fotoğraf sergisinin de açılışını gerçekleştirmişti.

"Azerbaycan-Türkiye kardeşliği ebedidir" isimli fotoğraf sergisinde, iki ülke arasında dostluğun yanı sıra "Tek Vatan Harekatı"nın planlaması, icrası, hazırlık safhalarından görüntüler, diplomatik girişimler ve bunlara ilişkin resimler de yer alırken, iki bakan, sergi hakkında bilgi almıştı. Sergide Milli Savunma Bakanı Akar'ın Azerbaycan'a daha önceki ziyaretleri sırasında çekilen bir fotoğraf ise dikkati çekmişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilisi Albay Abdulla Gurbani, hem Akar'ı duygulandıran o fotoğrafı hem de fotoğrafın kahramanı şehit Üsteğmen Memiyev'in hikayesini Anadolu Ajansı muhabirine anlattı.

Gurbani, 13 Ağustos 2020'de düzenlenen tatbikatın sonunda Akar'ın, ödül takdim ettiği bazı askerlerle sohbet ettiğini ve fotoğraf çektirdiğini söyledi. Ödül alan askerler arasında Üsteğmen Memiyev'in de bulunduğunu bildiren Gurbani, Akar'ın askerlere "Tatbikatta gücünüzü ve profesyonelliğinizi göstermeniz çok güzel. Fakat başlıca göreviniz 30 yıldır işgal altında bulunan topraklarınızı kurtarmak olmalıdır. Buradaki başarılarınızı savaş alanında da kanıtlamalısınız." şeklinde hitap ettiğini belirtti.

Gurbani, Memiyev'in de Akar'a, "Biz başkomutandan emir bekliyoruz. Emir geldiği an topraklarımızı kurtaracağız ve sizin isteğinizi yerine getireceğiz." şeklinde yanıt verdiğini ifade etti.

Üsteğmen Memiyev'in Gubadlı ilinin yerleşim birimlerinin kurtarılması için yapılan operasyon öncesinde Akar'la çektirdiği fotoğrafı silah arkadaşlarına gösterdiğini söyleyen Gurbani, Memiyev'in "Bu, kardeş Türkiye'nin Savunma Bakanı Hulusi Akar'dır. Akar bana tatbikat sonrasında ödül vermişti ve bana tatbikatta öğrendiklerimizi savaş alanında kanıtlamamız gerektiğini söylemişti. Ben de size güvenerek Akar'a söz verdim. Söz verdim ki biz düşmanı yenerek topraklarımızı kurtaracağız. 30 yıllık hasrete son vereceğiz." dediğini aktardı.

Gurbani, Memiyev ve silah arkadaşlarının gerçekten de sözlerini tutarak Gubadlı'nın birçok köyünü işgalden kurtardıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Maalesef savaş ve zafer kayıpsız olmuyor. O çatışmalarda Memiyev ağır yaralandı. Son anında tebessüm ederek 'Ben artık amacıma ulaştım. Ben kardeş Türkiye'nin Savunma Bakanı Akar'a verdiğim sözü tuttum. Vatan sağ olsun.' dedi ve şehit oldu."

Gurbani, Memiyev'in silah arkadaşlarının, onun ve diğer şehitlerin intikamını aldığını sözlerine ekledi.

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8507
 GBP :  2.1644
 TRY :  0.0526
 EUR/USD :  1.0886
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft