AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Cumhuriyet’in 91. yılı Azerbaycan’da kutlanıyor
29/10/2014 Yazdır

Cumhuriyetin ilanının 91. yıl dönümü Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de coşkuyla kutlandı.

Azerbaycan'da Bakü Türk Şehitliği'nde tören düzenlendi.
 
Azerbaycan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Bakü Türk Şehitliği'nde düzenlenen törenle başladı.
 
Törene, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Askeri Ateşe Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, işadamları ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşu ve Büyükelçi Coşkun'un Şehitlik Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan törende Azerbaycan ve Türkiye'nin milli marşları okundu. Marşların ardından şehitlik anı defterini imzalayan Coşkun, katılımcılarla temsili şehit mezarlarına karanfiller bıraktı. Daha sonra beraberindekilerle yakındaki Bakü Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret eden Büyükelçi, buradaki Ebedi Ateş Anıtı'na da çelenk bıraktı.
 
Tören sonrasında basın mensuplarına konuşan Coşkun, Cumhuriyetin 91. yıl dönümünün hem Türkiye'de hem de yurt dışında coşkuyla kutlandığını hatırlatarak, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Coşkun, dün Karaman Ermenek'te yaşanan maden kazasında mahsur kalan işçiler için de dua ettiklerini belirtti.
 
Cumhuriyetin kurulduğu yıl, ülkenin yıllar süren savaşlardan sonra yakılmış, yıkılmış, insan kaynakları tükenmiş, ekonomi, sanayi ve altyapıdan yoksun bir halde olduğunu anımsatan Coşkun, Türkiye'nin buna rağmen olağanüstü bir kurtuluş mücadelesi verdiğini vurguladı. Büyükelçi Coşkun, şöyle konuştu:
 
"Türkiye Cumhuriyeti adeta küllerinden doğmuştur. Cumhuriyet bizim en önemli eserimizdir. Buna ilelebet sahip çıkacağız. O dönemki Türkiye ile bugünkü Türkiye'yi karşılaştırdığımızda gurur verici bir tablo görürüz.
 
Gayri safi yurtiçi hasılasını 850 milyar dolara çıkarmış, dünyanın her yerinde temsilciliği bulunan, uluslararası kuruluşlarda ağırlıklı bir şekilde Türkiye'nin çıkarlarını ve insanlığa hizmet edecek hedefleri koruyan, dünyada ekonomik ve kültürel olarak varlığını güçlü şekilde hissettiren bir ülke görüyoruz.
 
Azerbaycan'la kardeşliğimiz, tarihten gelen kader birliğimiz bu dönemde daha da pekişmiş durumdadır. Azerbaycan'la el ele başarılı bir geleceğe doğru yürümeye devam edeceğiz."
 
Azerbaycan'daki kutlamalar çerçevesinde Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nde bu akşam resepsiyon düzenlenecek.
 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8303
 GBP :  2.1341
 TRY :  0.0526
 EUR/USD :  1.0766
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft