AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» İş dünyası terörü lanetledi!
19/03/2016 Yazdır

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

 
 

Türkiye’nin yürüyüşünü engellemek isteyenler tarafından son günlerde  art arda düzenlenen terör saldırılarını lanetlediklerini belirten Olpak, geçen  hafta Ankara'da yaşanan saldırının acısının daha geçmediğini, benzer hadisenin  İstanbul’da meydana gelmesinin kendilerini derinden yaraladığını ifade etti.

Olpak, yaşanan elim hadiselere karşı sağduyulu olunması gerektiğini  vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen terör eylemi, geçtiğimiz günlerde  birlik açıklaması yapan bu kötülük çemberinin açıkça milletimizin istiklalini  hedef aldığını gösteriyor. Terörün anlamı da amacı da korkutmaktır fakat bizim  İstiklal Marşı'mız 'Korkma' diye başlar. Bizler korkmuyor ve inancımızı  yineliyoruz; Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör Türkiye’ye boyun eğecektir.  Yaşanan elim hadiselere karşı sağduyulu olmalıyız. Aksi halde farkına varmadan  terörün amacına ulaşmasına yardımcı olmuş oluruz. Daha önce yaşanan üzücü  olaylarda millet olarak sağduyumuzu kaybetmediğimiz gibi, bugün de sağduyu  içerisinde birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor."

 'BİZE DÜŞEN BİR OLMAK'

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz da İstanbul'un en  önemli caddelerinden İstiklal'de meydana gelen terör saldırısını nefretle  kınadığını belirtti.

Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Kopuz, "Bu  olay tekrar göstermiştir ki terörün hedefi halkımız, amacı ise devlet ile millet  bütünleşmesini engellemektir. Bize düşen bir olmak birlik olmak devletimizin  yanında dimdik durmaktır." değerlendirmelerini yaptı.

Kopuz, terör odaklarının Türk milletinin Çanakkale ruhunu damarlarında  taşıdığını unutmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Devletimizin teröre gereken cevabı vereceğine ve vatandaşlarımızın  kanının yerde kalmayacağına inancımız tamdır. Bu arada belirtmek isterim ki  yazılı, görsel ve sosyal medyada terörizmi masum göstermeye, olayların vahametini  hafif göstermeye çalışan sözde barış savunucularını görmekteyiz. Milletimiz  bunları unutmayacaktır. Siyasi çıkarları için dün devletin bugün terörün yanında  duranların yarın düşmanın safında da olacakları bugünden bellidir. Vatanımıza,  milletimize kasteden hainler de bilmeliler ki bu aziz vatanın her karış  toprağının hakkı şehitlerimizin kanlarıyla ödenmiştir. Milletimizin başı sağ  olsun."

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat  Hisarcıklıoğlu, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Terörün, huzur, barış  ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla fırsat  vermeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu. 

Hisarcıklıoğlu, Beyoğlu'nda gerçekleştirilen saldırının ardından  yaptığı açıklamada, son dönemde Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kasteden bu  tür saldırıların amacına ulaşamayacağını, terörü ve teröre destek verenleri  lanetlediklerini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"İstanbul’da meydana gelen patlama, hain emelleri uğruna masum  insanların canına kast eden terör örgütlerinin, çirkin yüzünü bir kez daha ortaya  çıkarmıştır. Terörün, huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına, geleceğimize olan  inancımızı sarsmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Milletçe kenetlenerek, bu  yaşatılan acıları aşacağız. Türk iş dünyası adına, saldırıda hayatını kaybeden  kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı,  yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”  

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi  Apaydın da saldırıyı "çirkin" ve "insanlık dışı" olarak nitelendirdi. Apaydın,  şunları kaydetti:

 

'BİRBİRİMİZE OLAN BAĞIMIZ GÜÇLENECEK'

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet  Büyükekşi, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin,  "Vatandaşlarımız arasında panik havası yaratmayı amaçlayan bu saldırıların,  amaçlananın aksine birbirimize olan bağımızı güçlendireceğine ve terörle mücadele  için duyarlılığımızı ARTıracağına inancımız tamdır." açıklamasını yaptı. 

 

Büyükekşi, yaptığı yazılı açıklamada,  Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde  bugün meydana gelen terör saldırısını kınadıklarını ifade etti.

Masum insanları hedef alan alçakça bir saldırıyla karşı karşıya  kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız arasında panik havası yaratmayı amaçlayan bu  saldırıların, amaçlananın aksine birbirimize olan bağımızı güçlendireceğine ve  terörle mücadele için duyarlılığımızı artıracağına inancımız tamdır. Türkiye'de  kaos ortamının hakim olacağını sanan vicdansız yüreklere, birlik olarak ne  mücadelelerle bu ülkeyi kurduğumuzu tekrar hatırlatmak isteriz. Saldırıda  hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, Türk milletine  huzur ortamının hakim olduğu geleceğimize dair umudunu canlı tutması temennisiyle  baş sağlığı dileriz."

"İstanbul’da meydana gelen patlama, insanlık dışı emelleri olan  hainlerin çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Masum canlara kıymak,  insanlık tarihinde lanetlenmiştir. Bu çirkin, aşağılık işlere imza atanlar bilsin  ki bunu yaparken amaçları her ne olursa olsun ulaşamayacaklar.  Bu güzel ülkenin  huzurunu ve kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu acıları millet  olarak yine birbirimize sarılarak üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi  olmasın. Patlamada hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına  başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum."

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8205
 GBP :  2.1193
 TRY :  0.0522
 EUR/USD :  1.0709
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft