AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Nobel Ödüllü bilim adamı: Ben Türk’üm o kadar - Foto
08/10/2015 Yazdır

2015 Nobel Kimya Ödülü’nü Prof. Aziz Sancar alınca, herkes bilim dışı tartışmalarla bilim insanını kendine yontmaya çalıştı. HDP’li milletvekiliyle olan akrabalığını haberlerinde vurgulayan yaygın medyaya yanıt Sancar’ın ailesinden geldi.

Sancar’ın öz yeğeni olan ülkücü kökenli Ülkü Sincar amcası için şu açıklamaları yaptı:

“Kıymetli amcam , Profesör doktor AZİZ SANCAR TÜRK İsmini Dünyaya Altın harflerle yazdırdı . Kimya Nobel ödülü Mardin’in Asil Türk evladının Türkiye’ye armağanı olsun.

Birbirinden değerli evlatlar yetiştiren canım Babaannem Meryem Sancar ve Büyükbabam A.Gani Sancar’ı bir kez daha rahmet minnet ve saygıyla anıyorum….

GERÇEK TÜRK VE TÜRK AŞIĞI ,PROF.DR.AZİZ SANCAR.

Dünyanın en ünlü bilim adamlarından birisi olan ve DNA onarımı konusunda yaptığı çalışmalarla Amerikan Bilimler Akademisi’ne seçilen,Tüm yaşamını insanlığa adamış ,Hiç bir siyasi lobinin ,cemaatin,herhangi bir siyasi kuruluşun desteği olmadan hayatı boyunca kazandığı tüm maddi varlığını harcayarak Türk öğrencilere destek olmak, Türk gelenek ve göreneklerini ABD’de tanıtmak için açtığı TÜRK EVİ hakkında kendisiyle yaptığımız bir konuşmayı ,gözlerim dolarak dinlediğim sözlerini sizlerle paylaşmak istedim..

Prof. Sancar, ”Türk Evini ABD ‘de açtım .Çünkü en büyük isteğim;Türk bayrağının Amerika da uzun yıllar dalgalandırabilmekti…” Türk Evi sayesin de 7 yıldır Bayrağımızı burada dalgalandırmanın mutluluğunu yaşıyorum..Bizden sonra da bayrağımız bu bölge de dalgalanmaya devam edecek…

Türk Dünyası'nda acı içinde ki tüm soydaşlarımızla ilgili bir çok kez farklı platformlarda onlara her zaman desteğini sunmuş ,GERÇEK TÜRK!..”

Sincar yine sosyal medyada, “Her başarılı Erkeğin arkasında Güçlü bir kadın vardır. Prof.Sancar’ın 35 yıllık Hayat arkadaşı yengem bilim insanı Prof.Dr. Güven Sancar en büyük teşekkür senin emeklerine olsun” notuyla Prof. Aziz Sancar’ın eşinin resmini paylaştı:

12003967_10205043077182076_8516653493576594108_n

Prof. Sancar’ın erkek kardeşi yine ülkücü görüşe sahip olan Tahir Sancar ise; “Kürt kökenli” oldukları iddiasını Habertürk’ün canlı yayınında yalanlayarak; “Horasan’dan gelen Türkmen bir aileye mensubuz” diyerek anlamsız köken tartışmalarını bitirdi.

Sancar’ın bir diğer akrabası ise haberalp adlı ülkücü haber sitesine Aziz Sancar hakkında şu bilgileri verdi:

12046654_1076527289033279_4359778467865594417_n

“Sancar, Chapel Hill’de eşi Gwen Sancar ile yaşıyor. Aziz ve Gwen Sancar, Carolina’daki Türk Evi’nin kurucuları.

Okuma yazma bilmeyen 8 çocuklu bir ailenin ferdi olan Sancar ve kardeşleri ailesi tarafından okumaları için olağanüstü gayret gösterdiler.

2008 yılında Nort Carolina Chapel Hill’de Türk Dünyasından özellikle öğrenci ve stajyerlerin hizmetine kendi evini vakfetti. Burada Türk-İslam kültürünü yasatmak adına faaliyetler icraa etti. Kendisi şahsen hafta sonları küçük Türk çocuklarına Kur’an derslerinin verilmesi için programlar düzenledi.

Katıksız bir Türk-İslam neferi olan Sancar, Doğu Türkistan için yapılan her etkinliğe şahsen destek verdi. Milli ve Dini bayramlarda her daim etkinlik düzenledi. Kendi tatil günlerinde bile hiç tatil yapmadan bu tür faaliyetleri aksatmadan devam ettirdi. Yüzlerce öğrenci okutan,Türkiye’deki vakıflarda sayısız konferans veren Sancar bilimin ilerlemesinde isimsiz nefer oldu. O Mardin’li bir vatan evladı olarak Savur’daki evinin duvarından hiçbir zaman Oğuz Kağan ve Ergenekon’dan çıkış tablolarını indirmedi.

Ülkücü ruhunu hiçbir zaman yitirmemiş, çilesini, bedelini,hizmetini her her platformuda yaşamış ve yaşatmış bir Türkİslam Ülkücüsüdür.Amerika ya ilk gittiğinde bir 19 mayısta evinin camından Türk bayrağı astığı için İndirmeyi reddettiğinden Tutuklandığı bile vardır. Eşi Gwen Sancar ‘ı ki oda Prof.Dr’dur,Özellikle Türk soyu olan bir kızılderili kabilesinden olduğu için seçtiğini ifade etmiştir.

Şimdi adını, soyadından ibaret uzaktan akrabası olan ve hiçbir zaman görüşmediği hdp li mithat sancarla anmaya çalışmak pkklı sitelerin oyunudur. Türk İslam bilim adamları arasına adını altın harflerle yazdıran Sayın Aziz Sancar bu kargaşa günlerinde umut ve gurur kaynağımız olmuştur. Kendisine hayatında başarılar diler bize bu gururu yaşattığı için şükranlarımızı sunarız.”/ilkkursun/













 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8205
 GBP :  2.1193
 TRY :  0.0522
 EUR/USD :  1.0709
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft