AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Ramil Guliyev: ’Bolt benim için sadece iyi bir atlet’
07/09/2015 Yazdır

Azerbaycan asıllı milli atlet Ramil Guliyev, dünyaca ünlü Jamaikalı sprinter Usain Bolt'un, kendisi için sadece iyi bir atletten ibaret olduğunu söyledi.

Pekin'de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metre finalinde Bolt ile yarışan ve 20.11'lik derecesiyle altıncı Ramil Guliyev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolt ile 3. kez yarıştığını belirterek, "Seyirciler Bolt'u bir yıldız gibi görüyor ama benim için yarıştığım diğer atletlerden farkı yok. Bu tüm atletler için böyle. Bolt, yıldız bir sporcu olabilir ama start çizgisinde kimse kendinden başkasını görmez" dedi.

Dünya Atletizm Şampiyonası tarihinin en fazla madalya kazanan sporcusu unvanına sahip olan Bolt'un başarısının, "tartışılmaz" olduğunu kaydeden milli atlet, "Her yıl zirvede olmak hiç de kolay değil ancak başarı, yanında profesyonelliği de getiriyor. Bolt, yarışlara 8 kişilik ekibiyle geliyor. Biz Çin yemeklerini yiyemezken, o kendi aşçısının pişirdiği yemeklerle besleniyor. Ne bizim kaldığımız yerde kalıyor ne de yediğimizi yiyor. Başarının devamında bunların da çok önemi var" diye konuştu.

Bu yıl ortaya koyduğu performanstan memnun olduğunu dile getiren Ramil Guliyev, "Geçen yıl sakatlık vardı, iyi derece koşamadım ama bu yıl Allah'a şükür iyi çalıştım ve iyi koştum. Mayıstaki sakatlığım olmasa daha iyi olurdum. Pekin'e erken gittik. Dışarısı çok sıcak, içerisi klimadan dolayı buz gibi. Bir içeri bir dışarı, üşüttüm. Zaten en kötü ihtimalle final bekliyordum ama madalya şansım da vardı" ifadelerini kullandı.

"2012'yi kaçırdım ama 2016 benim yılım olacak"

Türk vatandaşı olduğu 2011 yılında, ülkesi Azerbaycan ile yaşadığı sorunlardan dolayı 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye adına yarışma iznini alamadığını hatırlatan Ramil, şunları kaydetti:

"Azerbaycan Atletizm Federasyonu ile babam nedeniyle sorun yaşadım. Babam çok hastaydı ve o dönem bana hiç destek olmadılar. Babamı kaybetmek, benim için son nokta oldu. Anladım ki orada hiçbir şey değişmez. Bu yüzden Türkiye'ye geldim. 2012'yi kaçırdım ama 2016 benim yılım olacak. 2016 Rio Olimpiyatları'nda benim için en kötü ihtimal final koşmak, en iyisinin rengini ise hepimiz biliyoruz."

Türkiye'de çok mutlu olduğunu, huzurlu ve rahat bir ortamda antrenman yaptığını anlatan 25 yaşındaki atlet, kulübü Fenerbahçe'nin kendisine çok iyi baktığını söyledi.

"Yakın zamanda Bolt'tan o selamı alacağım"  

Sol kol bileğinde, "koşmak için doğdum" anlamına gelen İngilizce "born to run" dövmesi bulunan Ramil Guliyev, koşusuz bir hayatı düşünemediğini vurgulayarak, "Koşmak benim için çok önemli. Su içmekten farkı yok" dedi.

Dünya Şampiyonası'nın, yarışma deneyimi anlamında büyük önem taşıdığını, orada yaptığı hataların, olimpiyatlar öncesi kendisine ders olduğunu anlatan Ramil, "ABD'li, Kenyalı, Jamaikalı, kim olursa olsun, koşuda hiçbir atlet, sen onu geçmeden seni tanımaz. Sen onu geçene kadar, kimse sana selam vermez. Ben yakın zamanda Bolt'tan o selamı alacağım" diye konuştu.

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8227
 GBP :  2.1249
 TRY :  0.0522
 EUR/USD :  1.0722
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft