AZ TR RU EN
»Giriş Sayfam Yap »Favorilere Ekle »Sitene Ekle »Arşiv
ANASAYFA FOTO GALERİ VİDEO HABER İLETİŞİM
     
SON DAKİKA : Türk Devletleri Teşkilatı Üyeleri Anayasa Yargısı Konferansı kuruldu     Azerbaycan’ın siber güvenlik adımına yerli teknoloji üreticisinden destek     Güneş sistemini tartışan öğrenciler Azerbaycan yolcusu     Washington’da buluşan Türklerden şehit diplomatlara anma, Ermeni iddialarına tepki     Azerbaycan, Türkiye’nin ’Koruyucu Aile Sistemi’ tecrübesinden istifade edecek     Şuşa’daki Zafer Kurultayı’nda ’güç birliğine’ vurgu yapıldı     Azerbaycan, Ukrayna’ya insani yardım gönderdi     Azerbaycan’dan Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan asker için taziye mesajı     Rusya Devlet Başkanı Putin, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüştü     Aliyev: Ermenistan, Nahçıvan’a yapılacak yolların koordinatlarını vermedi     Dünya turuna çıkan Türk "mim" sanatçısı Kılıç, ilk durağı Bakü’de     Azerbaycan’a girişlerde Kovid-19 PCR testi sunma zorunluluğu kaldırıldı     BMC, Azerbaycan’a 170 otobüs daha ihraç etti     Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycanlı ve Türkmenistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştü     Aliyev, Ermenistan’ın ilişkilerin normalleşmesi için sundukları teklifi kabul ettiğini bildirdi     TÜRKSOY Genel Sekreterlik görevini Sultan Raev devraldı     AB: Ermenistan ve Azerbaycan’la barış için somut süreç başlatmaya karar verdik     Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefonda görüştü     Azerbaycan: Brüksel’de Ermenistan’la barış için önemli adım atıldı     Azerbaycan Kültür Bakanı Kerimov, Şuşa’nın ’Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ilan edilmesini değerlendirdi    
Güncel Haberler Politika Ekonomi Kültürel Spor Karabağ Diaspora Türk Dünyası Dünya
» Yabancı uyruklu uzman hekim adaylarından Ünüvar’a ziyaret
06/10/2017 Yazdır

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye’de uzmanlık eğitimi alan yabancı uyruklu hekimlerin sorunlarını dinledi.

Azerbaycan Hekimler Derneği Başkanı Şahin Hanalioğlu ile yönetim kurulu üyeleri Cebrail Cebrailov ve Enejd Veizi ’yi TBMM’de kabul eden Ünüvar, konukları ile başta Azerbaycan’dan gelen hekimler olmak üzere, Türkiye’de uzmanlık eğitimi gören tüm yabancı uyruklu hekimlerin karşılaştıkları problemleri ve çözüm önerilerini görüştü.

Türkiye’de 500’ü hekimlik eğitimi, 500’ü de uzmanlık eğitimi olmak üzere yaklaşık bin civarında Azerbaycanlı tıp doktoru ve uzman adayının eğitim gördüğünü belirten Ünüvar, “Biz bu kardeşlerimizin bütün problemleri ile ilgileniyoruz. Her geçen gün problemleri biraz daha azalsa da hayatın doğal akışı içerisinde sosyal, ekonomik veyahut çalışma koşulları ile ilgili problemler yaşayabiliyorlar” dedi.

Bu tür toplantıları aşağı yukarı her 6 ayda bir yaptıklarının altını çizen Ünüvar, şunları kaydetti:

”Toplantılarda notlarımızı alıyoruz, ilgili kurumlarımızla görüşüyoruz. Bugün de çok verimli bir toplantı yaptık. Aldığımız notlarla ilgili inşallah yakın zamanda YÖK, Sağlık Bakanlığı ve SGK Başkanlığı yetkilileri ile bir araya geleceğiz ve problemlere çözümler bulmaya çalışacağız. Biz istiyoruz ki burada eğitim gören kardeşlerimiz daha iyi şartlarda tıp eğitimi ve uzmanlık eğitimi alsınlar. Gerek Türkiye’de gerekse Azerbaycan’da, nerede görev yapacaklarsa orada daha güzel hizmetler sunabilsinler. İnşallah gelecek bugünden çok daha güzel olacak.”

Azerbaycan Hekimler Derneği Başkanı Şahin Hanalioğlu da Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a yakın ilgisinden dolayı teşekkür ederek, şöyle devam etti:

“Necdet Hocamız, bu süreci en başından beri çok yakından takip ediyor. Bize de sonsuz destekte bulunuyor. Biz de hem dernek olarak hem de Türkiye’deki genel yabancı uyruklu asistan ve uzman hekimler olarak problemlerimizi kendisiyle rahatça paylaşabiliyoruz. Bugün son toplantımızdan bugüne kadar geçen süreçte hazırladığımız rapor üzerinde çalışma fırsatı bulduk. Yabancı uyruklu asistan ve uzmanların Türkiye’deki eğitimleri ve ekonomik durumları ile ilgili problemleri dile getirme ve çözüm önerilerimizi paylaşma fırsatı yakaladık. Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da inşallah problemlerin çözümü için gerekli adımları atarız ve güzel sonuçlara ulaşırız.”

 
Hava Durumu
Kurlar
 USD :  1.7
 EUR :  1.8399
 GBP :  2.1472
 TRY :  0.0526
 EUR/USD :  1.0823
YAZARLAR
İbrahim NƏBİOĞLU
100-cü GÜN
Dr. Nazim CEFERSOY
Azərbaycan-Türkiyə münasibətlərinə sabotaj cəhdləri var
Dr. Hatem CABBARLI
Nikol Paşinyanın siyasi-psixoloji portreti və Dağlıq Qarabağ münaqişəsi - TƏHLİL
Dr. Asif KURBAN
Bağımsızlığa Giden Yolda: 20 Ocak
Necdet SİVASLI
Azerbaycan Türkleri’nde "Ahır Çerşenbe" geleneği...
Araz ASLANLI
Şuşa Beyannamesi bölgesel barış ve iş birliğinin teminatı
Arif KESKİN
Sitem Ve Aklın Yolu
Dr. Afgan VELİYEV
Azərbaycan Cümhuriyyəti Parlamentinin ilk qadın əməkdaşı
Selçuk DÜZGÜN
AzerbayCAN’ımızdan Ne İstiyorlar?
Dr.Alesker ALESKERLİ
“Avrupa Parlamentosunun Kararı Ermenistan’ın Keyfini Kaçırdı”
Dr. Sinan OĞAN
Karabağ’da Olası Bir Savaşa Ne Kadar Hazırlıklıyız?
Dr. Cavid VELİYEV
Karabağ Zaferi’nin birinci yılında güney Kafkasya
Dr. Rövşen ŞAHBAZOV
29 Ekim Sabahı Uyanırken…
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
 
Haberleri referans göstererek yayımlayabilirsiniz.  NewsAze.com Azerbaycanla ilgili dünya genelinde çıkmış haberleri 4 dilden okuyucularıyla paylaşmaktadır.

Partnerler
www.tureml.com      www.haberaze.com     www.turkiyedeneval.com     www.evaxtar.az    www.turaltrade.com

Asersoft